separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

sport

Terzić priželjkuje snažniji tempo, Bibić spreman za sve izazove


Atletičarka Srbije Amela Terzić rekla je danas, uoči polaska u Glazgov na Evropsko prvenstvo u dvorani, da dobro poznaje konkurentkinje u trci na 1.500 metara i da zna šta od njih može da očekuje na stazi.


- Neće biti prvi put da trčim protiv Lori Mjuir ili Konstanc Klosterhalfen. Na mitingu je jasnija situacija, tu je 'zec' za jaku trku. Na velikim takmičenjima niko ne želi da se žrtvuje, osim onih sa slabijom završnicom. Priželjkujem snažniji tempo od starta - rekla je Terzić.

Evropsko prvenstvo u dvorani na programu je od 1. do 3. marta u Glazgovu, a Terzić će prvog dana od 19.10 trčati u kvalifikacijama na 1.500 metara.

Finale u toj disciplini zakazano je za 3. mart u 20.12.

- Posle povrede, moje telo je dobro podnelo tri jake trke u Istanbulu i Beogradu. Drago mi je što je tako. Za sada se ne opterećujem mnogo taktikom za nastup u Glazgovu, pošto se tokom trke najčešće desi nešto neočekivano - navela je 26-godišnja Novopazarka.

Bibić, koji je ispunio norme za 1.500 i 3.000 metara, priznao je da bi više voleo da startuje na kraćoj deonici.

- Drago mi je što imam normu za dve discipline. Više volim da trčim na 1.500 metara, mada sam dokazao da mi leži i dvostruko duža staza. Odlučićemo neposredno pred početak šampionata Evrope - otkrio je Bibić.

Ako se u stručnom štabu odluče za deonicu od 1.500 metara, Bibić će u petak od 11.55 imati kvalifikacije, dok je finale poslednjeg dana prvenstva od 20.01.

U slučaju da nastupi na 3.000 metara, 20-godišnjem Novopazarcu 1. marta od 12.30 predstoje kvalifikacije, a finale je dan kasnije u 19.47.

- U obe discipline je žestoka konkurencija. To ne može da se izbegne. Ostvario sam fantastične rezultate u Istanbulu i Beogradu na 1.500 i 3.000 metara, spreman sam za različite izazove tokom trke. Nadam se da ću se plasirati u finale i pokazati svoje prave kvalitete - kazao je Bibić.

Trener Rifat Zilkić naveo je da Terzić u Glazgovu treba da trči bez opterećenja.

- Amela je već uradila mnogo, potpuno rasterećena trčala je četiri minuta 8,48 sekundi. Ipak, gde se pojavi, u igri su visok plasman i medalje. Dobro se kotira na evropskim listama, tu se izdvajaju jedino Mjuir i Klosterhalfen. Zadržaću za sebe to što očekujem od nje - rekao je Zilkić.

On je ocenio da je Bibić spreman za finale, bez obzira na disciplinu u kojoj će nastupiti.

- Tu su fantastična braća Ingebrigtsen. Jakoba i Filipa očekujem na 1.500, a Henrika na 3.000 metara. Ima i mnogo naturalizovanih Afrikanaca, koji trče za evropske države. Videćemo. Oni su na nivou 7,46 minuta na 3.000 i 3,36 minuta na 1.500 metara. Svako finale je ravno medalji, a Bibićev veliki adut je poslednjih 200 metara - zaključio je Zilkić.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti