AKTUELNO

Olimpijski komitet Srbije (OKS) obeležio je danas u Beogradu 109. rođendan.

U skladu sa višegodišnjom tradicijom, ;na spomen ploču ispred hotela Moskva, u kome je osnovan Srpski olimpijski klub, predsednik OKS Božidar Maljković položio je lovorov venac i intonirana je himna Srbije, saopštio je OKS.

- Malo je zemalja u svetu koje mogu da se pohvale ovako dugom olimpijskom tradicijom. Generacije pre nas izgradile su ugled u međunarodnoj olimpijskoj porodici, a naši olimpijci su vrhunskim sportskim ostvarenjima ostavili dubok trag u olimpijskoj istoriji i doprineli popularizaciji Olimpijskog pokreta i Olimpijskih igara - rekao je Maljković.

On je rekao da su bogato nasleđe i duga olimpijska tradicija dodatni motiv u svakim izazovima.

Maljković je naveo da će predolimpijska godina biti puna velikih izazova, ali da veruje da su srpski sportisti i treneri dorasli zadacima i da će biti zadovoljni rezultatima.

- Želim im pre svega da budu zdravi, da vredno treniraju i da, kada dođe vreme, iskoriste prvu priliku da izbore svoje mesto u timu Srbije za Tokio - naveo je Maljković.

Rođendansku tortu isekli su Maljković i strelkinja Zorana Arunović, koja je ostvarila kvotu za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

#Olimpijski komitet Srbije

#Rođendan

'