AKTUELNO

Splitska policija privela je danas jos jednu osobu koja se dovodi u vezu sa subotnjim napadom na vaterpoliste Crvene zvezde.

Kako javlja Hina radi se 22-godišnjaku iz Solina, mesta nedaleko od Splita.

Iako u policiji kažu kako će tek kriminalistička istraga pokazati je li ta osoba zaista povezana s napadom na sportiste iz Srbije, nezvanicno se saznaje da se sumnjiči za ista krivicna dela kao i trojica ranije uhapšenih izgrednika.

Reč je o krivicnim delima koja su kvalifikovana kao razbojništvo, nanošenje teških povreda u pokušaju i zločin iz mržnje. Napad na vaterpoliste se dogodio na Rivi, splitskom setalistu, u subotu oko 13:30 sati dok su trojica vaterpolista sedela u jednom kafiću.

Iznenada su ih, navodno iziritirani grbom "Crvene zvezde" na majici jednog od sportista, napala petorica nepoznatih mladića metalnom šipkom i nožem.

Dvojica su vaterpolista su uspela da pobegnu u hotel, a treći se spasao od napadača skokom u more i lakše je povređen, prenosi Hina. Policija je ranije uhapsila trojicu napadača. Dvojici je određen jednomesečni zatvor, a treći je pušten da se brani sa slobode.

#Hapšenje

#Split

#VK Crvena zvezda

#napadač

'