AKTUELNO

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić, nakon pobede nad Hrvatskom posle peteraca 11:9, kaže da je utakmica u Nišu bila na visokom nivou i veoma borbena.

- Rovovska borba do kraja. Sudije su dozvolile tvrdu igru i na centrima, ali i spolja. Loša su nam bila rešenja u napadu koja su omogućila kontre Hrvatima. Čestitam i jednoj i drugoj ekipi, odlična utakmica, a hvala i Nišlijama na podršci - rekao je Savić.

Golman Branislav Mitrović, koji je sa odbranjenim udarcem sa pet metara doneo trijumf, kaže da su uspeli da uhvate svoj ritam.

- Uspeli smo na kraju da uhvatimo naš ritam i to mi je drago. Stigli smo Hrvate, lepo je pobediti u ovom ambijentu - poručio je on.

Kapiten Filip Filipović dodaje da je Srbija bila sjajna u drugom poluvremenu.

- Preuzimam odgovornost. Da sam realizovao peterce lakše bismo igrali. Ovako smo jurili i čestitam ekipi na pobedi. Posle poluvremena smo pojačali ritam i to nam je na kraju doneo uspeh - završio je Filipović.

Srbija, koja ima maksimalan skor posle 3. kola Evropa kupa, naredni meč igra protiv Rumunije na svom terenu 19. februara 2019. godine.

#Dejan Savić

#Hrvatska

#Srbija

#vaterpolo

'