AKTUELNO

Ženska rukometna reprezentacija Srbije otputovala je danas za Bukurešt, gde će u petak i subotu učestvovati na Kupu Karpata.

Ekipa Ljubomira Obradovića će sutra od 17.30 odmeriti snage sa selekcijom domaćina, dok će se u drugom polufinalu sastati selekcije Rumunije B i Rusije.

- Bilo bi odlično da igramo sa Ruskinjama, jer se sa njima ukrštamo u grupi glavne faze. Da odradimo ono što nam stručni štab stavi kao cilj, da uspemo da se spremimo za prvenstvo maksimalno i ostanemo zdrave - rekla je kapiten reprezentacije Katarina Krpež Šlezak, prenosi Rukometni savez Srbije.

Kup Karpata biće poslednja provera rukometašicama Srbije pred nastup na Evropskom prvenstvu u Francuskoj koje počinje 29. novembra.

Krpež Šlezak od 2008. godine i Evropskog prvenstva u Makedoniji nije propustila nijedno veliko takmičenje u dresu s državnim grbom, a predstojeće u Francuskoj će joj biti deveto. Ona je po tome apsolutna rekorderka kada je u pitanju srpski ženski rukomet.

- Odlično se osećam. Prvi put u karijeri imam malih problem s ramenom, ali ništa nije ozbiljno. Trudim se da budem zdrava, da dam svoj maksimum. Svi sanjamo da igramo za reprezentaciju, tako i ja. Zdrava sam, hvala Bogu, dok god me žele, tu sam da pomognem ekipi - rekla je Krpež Šlezak.

Srbija je u grupi sa Poljskom, Danskom i Švedskom. Krpež Šlezak je navela da je Poljska možda selekcija s najslabijim rejtingom od te tri reprezentacije, ali je istakla da njena ekipa nikog ne sme da potcenjuje.

- Možemo da se nosimo sa svima, samo da se borimo i neće biti problema. Sve tri ekipe igraju na isti fazon, puno se trči, biće teško u sva tri meča - rekla je Krpež Šlezak.

#Rukomet

#žene

'