AKTUELNO

Kerin Roitfeld, bivšu urednicu francuskog izdanja magazina Vogue i osnivačicu magazina "CR Fashion Book", nazivaju jednom od najbolje odevenih žena u svetu mode.

Ova 63-godišnja Francuskinja koja je mnogima modni uzor za magazin "Stylist" otkrila je tajne svog odevanja i savete uz pomoć kojih svaka žena može da pronađe sopstveni stil.

1. Nikada ne možete imati previše crnih suknji

Poznate kraljice stila uglavnom imaju jedan odevni komad kojem su verne i koji je temelj njihovih kombinacija. Za Kerin Roitfeld je to crna suknja: Kupujem beskrajno mnogo crnih suknji. Imam 20 verzija iste suknje. U većini slučajeva oblačim se isto. Nekada sam nosila mnogo ludih stvari, ali kada sam postala baka, želela sam i da izgledam kao baka.

2. Ignorišite trendove

Svi nose odeću s cvetnim dezenom, a vi ga ne možete smisliti? U tom slučaju, ni ne pomišljajte na kupovinu odevnih komada s cvetnim dezenom, bez obzira na to što su oni trenutno popularni. Trendovi dolaze i odlaze, ali samo klasika nikada ne izlazi iz mode. Klasične farmerice umesto onih s aplikacijama u obliku cveća moći ćete nositi i kada popularnost tog dezena prođe, dok će oni koji robuju trendovima opet morati da idu u kupovinu.

3. Kada ne znate šta da obučete, vratite se odeći u kojoj se osećate udobno

Ni ja nisam imuna na otvaranje ormana uz reči: "Bože, nemam ništa da obučem danas!" To se svima dešava. Onda izvučete svu svoju odeću napolje, pa se posle vratite ono što vam sigurno pristaje. To su uvek isti džemperi, isti kaput u kojem izgledate dobro. Treba vam nešto u čemu će vam biti udobno, posebno ako se osećate umorno i loše, smatra Karin.

4. Ne bacajte odeću - prekrojite je

Možda sami niste dovoljno spretni za to, ali zato uvek možete iskoristiti usluge krojačice. Prekrajanjem staroj odeći možete udahnuti novi život, iz duge haljine napraviti kratku, promeniti izgled svoje suknje, prilagoditi dužinu pantalona svojoj visini… Kerin posebno voli da prekraja odeću komercijalnih modnih brendova koja zbog masovne proizvodnje često ne pristaje našoj figuri i tvrdi da zbog toga ti komadi mogu izgledati skuplje.

- Sve moram da promenim. Nikada nisam zadovoljna. Ili je predugačko, ili prekratko, preširoko ili preusko - rekla je.

5. Nikada ne rizikujte sa skupim odevnim komadima

Bolje rizkujete sa jeftinijom trendi odećom, a kada su u pitanju skupi odevni komadi, priuštite sebi klasiku sa kojom igrate na sigurno i koju ćete uvek nositi. Kako kaže Roitfeld, u redu je flertovati sa trendovima, ali ako često kupujete odeću koju kasnije nikada ne nosite, onda se ne isplati riskirati sa skupim komadima.

#Savet

#moda

'