AKTUELNO

Akcenat je na dugim i gustim trepavicama i obrvama prirodnog izgleda.

Ukoliko ne izlazite iz kuće dok se kompletno ne našminkate, vreme je da promenite navike jer vam je ovog leta to najmanje potrebno. Budući da je prirodan izgled, odnosno minimalistički mejkap u trendu, nećete morati da trošite mnogo novca i vremena na ulepšavanje. Dakle, što jednostavnije, svedenije i laganije. Zablistajte bez "teške" šminke.

Lagani puder ili tonirana krema, korektor, senka, maskara i malo rumenila je sve što vam je potrebno da postignete maksimalan efekat i izgledate što prirodnije, kao da niste našminkani. Prikrijte nesavršenosti i istaknite ono što je najlepše na vašem licu. Ipak, ne zaboravite da je najbolja podloga za letnju šminku preplanuli ten.

Trepavice, duge i guste, su najvažniji detalj ove sezone. Nisu vam potrebne veštačke, dovoljna je vodootporna maskara i kvalitetna senka koje će vam pomoći da zablistate i zavodljivim pogledom izmamite uzdahe muškaraca. Kada je o senkama reč, mašta je sasvim dovoljna, ali imajte na umu da su u trendu jarke boje. Hit ovog leta su i obrve prirodnog izgleda - deblje i naglašene ali uredne, koje možete da fiksirate uz malo providnog gela.

Kremasta rumenila se lako stapaju sa tenom i idealna su za ovo vreme. Nanesite ih četkicom za tečni puder ili lagano prstima utapkajte u jagodice. Prijatelj ženske lepote je i bronzer koji može da zameni i rumenilo i hajlajter. U trendu je i blistava koža bez nepravlnosti na licu. Osim redovne i kavlitetne nege, veoma je važna veština šminkanja, tako da hajlajter i korektor mogu učiniti vaš ten savršenim.

Karmin je nezaobilazan detalj u ovoj priči a moćne crvene usne nikad ne izlaze iz mode. Čak i uz neutralnu šminku izgedaju fenomenalno. Uz večiti crveni karmin, sada su hit i druge upadljive nijanse ali i mirniji tonovi i boje. Ako ste pobornik što prirodnijeg izgleda, u letnjem periodu karmin možete da zamenite sjajem za usne.

LAŽNE PEGE - Ako imate pege koje su leti izraženije zbog sunca, ne očajavajte jer su male, slatke, tačkice na vašem licu pravi hit. Ne znamo da li je tom trendu doprinela britanska princeza Megan Markl koja je prirodno pegava, ali uz male trikove i vi možete izgledati neodoljivo sa pegicama na licu.

#moda

'