AKTUELNO

Kombinujte tamnije uže pantalone sa svetlijim košuljama koje ne prelaze dužinu kuka, pa ćete tako vizuelno izgledati vitkije...

Nije tačno da samo žene brinu o izgledu i stilu. Savremeni muškarci vežbaju i neguju fizički izgled, a kad im ne uspe da za određeno vreme skinu višak kilograma, pribegavaju trikovima sa odećom. Evo nekoliko saveta stilista kako da izborom boja, kroja i dužine garderobe vizuelno izgledate bolje.

Jedna boja, više nijansi - Noseći jednu boju garderobe, ali u različitim nijansama, kreira se iluzija visine. Tamnije boje su pametniji izbor, ali ne nosite sve crno, jer tako odajete utisak da ste niži, piše "Mens helt". Efekat izdužene figure dobićete ako izaberete pantalone tamnijih tonova, a košulje ili majice svetlijih boja.

Nikako plitke pantalone - Nošenje spuštenih pantalona, prema mišljenju stilista, velika je modna greška, jer one vizuelno skraćuju figuru. Nosite pantalone koje nisu plitke, već dosežu do prirodne visine vašeg struka, pa će vam noge izgledati duže, kao i kompletna figura. Gledajte da nosite uže pantalone jer je uži kroj provereni način da izgledate viši.

Blejzer - za struk i ramena - Iako je leto, dobro skrojen laneni blejzer učiniće da izgledate sasvim drugačije. U njemu ćete imati šira ramena, čak i ako ih nemate, što odvraća pogled od kritičnog donjeg dela, a prekriće i deo oko stomaka. Ispod sakoa nosite majicu i trudite se da, ako ne možete da ga zakopčate, bar skutove držite uz telo, jer će tako i struk i silueta izgledati uže, a vi zgodnije. Ako je gornje dugme na sakou iznad pupka, torzo i ruke izgledaće duži.

Nemojte nositi kratke rukave - Kratki rukavi skraćuju figuru, pa se odlučite za košulju dugih rukava, koje ćete podvrnuti do ispod lakta.

Košulja do kukova - Ukoliko ste niski i nosite košulju, trebalo bi da je upašete jer ćete tako vizuelno produžiti figuru, ali ako jednostavno ne volite da je nosite tako, neka ne prelazi dužinu kuka. Duge košulje čine da izgledate zdepasto.

#moda

'