AKTUELNO

Ne zapostavljajte ovu rutinu, koliko god da vam je žao da skratite svoju kosu, jer će na ovaj način biti samo zdravija i sjajnija...

Ponekad je teško proceniti jeste li stvarno došli do trenutka kada vaša kosa očajno vrišti: "Treba mi šišanje!".

Osim toga, za mnoge odlazak frizeru nije najdraže potrošeno vreme, ne nalikuje im na wellness, a ne privlači ih ni psihoterapija koju često dobiju gratis uz šišanje. Dodajmo tome ponekad (pre)visoke cene i (pre)dugo čekanje na šišanje uprkos dogovorenom terminu i mogli biste vrlo lako odustati od poseta frizeru i zaključiti da ispucali vrhovi nisu baš toliko loša stvar.

Ipak, postoje trenuci kada stvarno ne bi trebalo da odlažete šišanje. Evo koji su to:

1. Imate ispucale vrhove

Može li vidljivije od ovoga?

- Lako ih je uočiti - kada su vaši vrhovi ispucali i izgledaju svetlije od ostatka kose, definitivno je vreme za šišanje - kaže Davide Marinelli, vlasnik Davide Hair Studija u New Yorku koji je uveren da nikome ne treba mikroskop kako bi primetio oštećenu kosu.

Nažalost, ispucalim vrhovima neće pomoći različiti preparati koji obećavaju čudotvoran rezultat pa je jedino rešenje redovno šišanje.

- Najbolji način da ih izbegnete je da se redovno šišate, uvek koristite zaštitu od topline i koliko god vam vaš budžet dozvoljava da sebi to priuštite - nadogradite svoje alate za oblikovanje kose - objasnio je Paul Cucinello iz Cucinello Studija.

2. Kosa vam je izgubila oblik i volumen

Što je kosa duža, to ima manje volumena, ali to je potpuno normalno jer su duge vlasi teže, što dovodi do manjka volumena u korenu kose. Zato je dobar izbor stepenasto šišanje koje će vizuelno povećati volumen kose.

3. Ne uspevate da uvijete, a ni ispeglate kosu

Ako vrhove svoje kose ne možete uviti čak ni pomoću uvijača za kosu, to je znak da ćete uskoro morati posetiti frizerski salon. Kosi je potrebna vlaga kako bi imala oblik i kako ne bi izgubila sjaj, a ako nemate zdravu kosu, nijedno od toga nije moguće.

4. Kosa se stalno petlja

Ako se vaša kosa stalno petlja i vodite borbu s upornim stvaranjem čvorova, vreme je za skraćivanje vrhova, piše Elite Daily.

5. Mesecima se niste ošišali

Ok, sada vam je valjda već i samima jasno da je krajnje vreme za posetu frizeru.

- Većina ljudi ne voli promene, a ja zaista verujem da je to zbog promena koje se obično događaju vama i na koje vi ne možete uticati. Ipak, promena frizure jedan je od najboljih načina da se naviknete na promene, a to može biti jedna od najpozitivnijih promena koje sebi možete priuštiti - uveren je Cucinello.

#Kosa

'