AKTUELNO

Haljina u koju se Megan presvukla na venčanju kada se zaklela na večnu ljubav princu Hariju i danas osvaja svet

Kada je pre godinu dana Megan Markl zvanično postala deo kraljevske porodice, u prenosu venčanja koje je svet pomno pratio svi su ostali očarani venčanicom koju je mlada nosila. Naime, trenutak kada se Megan posle crkvene ceremonije presvukla u haljinu sa okovratnikom koju je ponela na privatnoj proslavi ostao je duboko urezan u pamćenje ljudi širom sveta.

Sasvim jednostavna, a opet izuzetno raskošna haljina oduševila je svet da se mesecima o njoj pričalo u medijima. Za nju je zaslužna kanadska stilistikinja Džesika Mulroni (39) i bliska prijateljica nekadašnje američke glumice, koja je godinama oblačila mnoge bogate Kanađane.

Kako se pisalo, upravo je Džesika uvela Vojvotkinju od Saseksa u te krugove i uticala na njen damski stil koji je u vreme dok je bila glumica bio seksi i holivudski razigran. I godinu dana kasnije, mnoge dame žele baš ovakav model venčanice za svoj najvažniji dan u životu.

Posle kraljevskog venčanja, Džesiki pljušte poslovne ponude. Nedavno se na Instagramu pohvalila fotografijom s venčanja Lauren Tjernlund i hokejaša Džejmsa van Riemsdika koje se održalo u Bruklinu.

Mnogi korisnici Instagrama su primetili kako bajkovita kreacija neverovatno podseća na belu večernju haljinu dizajnerke Stele Mekartni koja je očarala svet kada je Megan izgovorila sudbonosno "da" u venčanici kuće Živenši.

"Haljina je baš poput Meganine', 'Jako lepo', 'Baš podseća na Meganinu venčanicu', komentisali su pratiocii na društvenim mrežama.

Megan je prelepeu haljinu hvaljene britanske dizajnerke koja joj je savršeno pristajala ukombinovala s elegantnim cipelama brenda Akvuazura u čemu je izgledala poput moderne princeze. Inače, Stela Mekartni je nakon velikog uspeha s haljinom Megan Markl lansirala svoju kolekciju venčanica u januaru među kojima se nalazila i venčanica koja je zaludela sve mlade.

- Mislim da me je Megan odabrala ne samo zbog toga što joj se svidela venčanica već i toga što poštujemo principe zaštite okoline. Amal Kluni i Opra Vinfri su me pozvale i zatražile da im kreiram haljine. Amalina haljina je napravljena od održive viskoze koja se radila čak tri godine - objasnila je u jednom ranijem intervjuu ćerka legendarnog člana Bitlsa Pola Mekartnija.

Inače, Džesika i Megan su postale prijateljice još kada je Vojvotkinja od Saseksa snimala seriju 'Suits' u Torontu i od tada su nerazdvojne. Džesikina ćerka Ivi bila je među deverušama na venčanju Megan i princa Harija, dok su blizanci Džoni Brajan kojima je Markl kuma, bili zadužen da nose veo.

#moda

'