AKTUELNO

Skandinavska moda ozbiljan je konkurent francuskom šiku

Budite u mogućnosti da napravite maksimalno od minimalnog - time se vode žene u Skandinaviji! Skandinavska moda stilistima je poznata odavno i može ozbiljno parirati Parižankama i francuskoj modi. Čiste linije, jednostavna elegancija i ležerni šarm - tako se kratko i jasno opisuje skandinavski izgled.

Vratimo se nekoliko koraka unazad. Moderni skandinavski dizajn pojavio se davne 1950. godine, a pokrenuo ga je dizajner Arne Jakobsen. Njegov funkcionalizam obeležio je čitavu skandinavsku modu:

Karneri, cvetni printovi ili duksevi? Skandinavska moda odmah će vam reći ne. Svaki komad odeće mora imati svoju svrhu, neće se kupiti samo zbog njihovog lepog izgleda.

Na primer, ako vozite bicikl, uradite to u pantalonama ili nekoj širokoj suknji ili haljini. Usku cigaret suknju ćete morati da izbegavate.

Ko ima previše svega, većinu baci. To važi i za odeću. Nema smisla ni kada žena ima previše stvari, a opet nema šta da obuče.

Drugi princip skandinavskog šika će vam reći da kupujete manje, ali da dobro investirate. U prevodu: kvalitetne osnove. Dobar džemper, dobar par pantalona, odličan sako. Uz kvalitetne osnovne lako se kombinuju raznobojne aksesoare ili dizajniranu odeću. Time ćete naglasiti svoju individualnost.

#moda

'