AKTUELNO

Naučite koje zamke treba izbeći i kako izvući maksimum iz svoje sitne figure...

Nosite printove

Razni printovi izvrsno izgledaju na sitnim ženama. Tačkice, srca, cvetići, prugice... Vodite računa jedino o tome da printovi ne budu prekrupni i prenapadni kako vas ne bi vizualno pojeli.

Mini torbe

Izbegavajte velike 'weekend' torbe i radije birajte clutch torbe srednje veličine.

Pazite na kroj

Kada kupujete haljine, blejzere, bluze ili jakne, vodite računa da vam šav na spoju ramena i rukava pada na samu kost ramena, a ne preko nje. Što se dužine rukava tiče, birajte kratke i rukave 3/4 dužine, bolje nego klasične duge.

Birajte strukirane kapute

Zapravo, svi gornji delovi koje kupujete treba da budu pripijeni i strukirani, a izbegavajte široke, vrećaste krojeve koji padaju preko bokova poput pelerina.

Izrez

Vašoj sitnoj građi najbolje pristaju v-izrez i okrugli izrez, a izbegavajte četvrtaste izreze, kao i otvorena leđa. V-izrezi će vas vizualno najviše povisiti.

Suknje

Birajte suknje koje su lagano iznad kolena, u širokom luku, a izbegavajte midi i maxi dužine koje će vas vizualno smanjiti. Što se samih krojeva tiče, najbolje će vam pristajati pencil krojevi i suknje punog kruga koje će vam naglasiti struk i noge, a vizualno proširiti bokove. Izbegavajte suknje A kroja.

Cipele

Vašoj sitnoj građi svakako najviše imponuju visoke potpetice, a izbegavajte glomazne platforme koje neće izgledati proporcionalno sa ostatkom vašeg tela. Svakako će vam najbolje pristajati klasične salonke elegantne, tanke štikle.

#moda

'