AKTUELNO

Čuvena francuska modna kuća Luj Viton povukla je kolekciju za muškarce za leto 2019. godine inspirisanu pop ikonom Majklom Džeksonom, a nakon prikazanog dokumentarnog filma u kojem se govori o Džeksonovom navodnom seksualnom zlostavljanju dečaka.

Kolekcija je prikazana u januaru na pariskoj nedelji mode i trebalo je da se pojavi u prodavnicama u junu, ali portparolka Luj Vitona izjavila je da nijedan komad iz kolekcije sa motivima preminulog kralja popa neće bit stavljen u prodaju, prenela je agencija Rojters.

U saopštenju kreatora Virgila Abloha navedeno je da nakon prikazivanja dokumentarca "Napuštajući Nedođiju" (Living Neverland) kolekcija može da dovede do emotivnih reakcija.

- Oštro osuđujem svaki oblik zlostavljanja deteta, nasilja ili kršenja ljudskih prava - naveo je Abloh.

Abloh, američki kreator koji je počeo da radi za Viton u martu 2018. godine, rekao je da mu je namera bila da prikaže Džeksona kao umetnika pop kulture.

Zbog tih optužbi za pedofiliju, nekoliko radio stanica povuklo je pesme kralja popa kao i epizode "Simpsonovih" u kojoj Džekson pozajmljuje glas sa različitih video-platformi.

#Majkl Džekson | Michael Jackson

#moda

'