AKTUELNO

Dobro obratite pažnju.

Ako smatrate da partner s kojim ste trenutno u vezi nije najbolji izbor za vas i ne pruža vam ono što želite, najbolja odluka je stisnuti zube i prekinuti vezu za dobro vas i vašeg partnera.

Ipak, grupu bračnih i ljubavnih savetnika zanimalo je koji je najčešći razlog prevare. Sprovedeno istraživanje rađeno na osnovu odgovora 495 ispitanika i objavljeno u "The Journal of Sex Researchu", pokazalo je da glavni uzrok prevare nije znatiželja niti seksualna potreba, već nedostatak ljubavi u vezi.

Čak 80 posto ispitanika imalo je opravdanje, tačnije jak razlog za prevaru, a to je osećaj zanemarenosti od strane partnera.

Foto: Pixabay.com

Kako prenosi "Women's Health", žene ponajviše varaju svoje partnere upravo zato što se ne osećaju dovoljno voljeno i ne osećaju emocionalnu stabilnost u vezi. Isto tako, muškarcima je najčešći poriv za prevaru manjak fizičkog dodira, razmenjivanja nežnosti i osećaja voljenosti i stabilnosti.

Međutim, u svemu tome postoji i jedna caka. Čak i kada pomislite na prevaru, ali smatrate da vašoj vezi još nije došao kraj, pametnije i zdravije bi bilo porazgovarati s partnerom o problemima koji vas muče i pokušati popraviti vaš odnos koji će biti još dublje narušen ako dođe do prevare.

#Prevara

'