AKTUELNO

Lako je - samo se pridržavajte ovih saveta.

Dragi muškarci, ako se osećate manje seksualno samopouzdanim u odnosu na vaše zlatne dane, vreme je da preduzmete nešto. Nedostatak poverenja u svoje seksualne veštine i sposobnosti utiče i na druge aspekte vašeg života. Vaša je odgovornost da radite i unapredite vaše samopouzdanje u seksu, kako biste mogli da poboljšate sliku o sebi i postali seksualno samouveren muškarac.

Većina muškaraca ne razume koliko snage njihovi misaoni proces ima u vezi njihovog samopouzdanja. Ako imate nisko samopoštovanje ili se osećate nedostojnim u drugim oblastima vašeg života, verovatno ćete se boriti sa tim i na seksualnom planu. Probajte nekoliko jednostavnih tehnika da to promenite. Osećaćete se bolje, a žene će to primetiti!

Uživajte u trenutku

Najgore mesto za poboljšanje seksualnog samopouzdanja je da se to dešava samo u vašoj glavi. Ovde se možete izgubiti u svojim mislima, a vaša anksioznost vas može “gušiti”. To može da postane jako teško, i da vas vodi da izmišljate stvari o sebi koje su verovatno netačne, i ne dozvoljavaju vam da budete prisutni u ovom trenutku.

Foto: Unsplash

Kada brinete o stvarima koje se nisu dogodile i ne izrazite vaše želje i osećanja, ne možete da iskusite sve senzorne stimulacije koje se dešavaju tokom seksa. Uradite sve što je potrebno da biste se prisutni u ovom trenutku, pozovite u sva vaša čula, i uživajte u iskustvu. To uživanje u vašem trenutku sa partnerom je ono što će vam pomoći da poboljšate svoje samopouzdanje u seksu.

Zaustavite negativnu priču

Erektilna disfunkcija, poteškoće u završetku seksualnog odnosa i preuranjena ejakulacija su stvarne stvari sa kojima se muškarci bore. Kada je u pitanju erektilna disfunkcija, razlikujemo da li je razlog medicinski ili psihološki. Više puta to je borba muškaraca sa onim što misle o svom seksualnom iskustvu.

Priča kojom govorite o vašem seksualnom iskustvu ili nedostatku može biti vrlo moćna. Na primer, “Siguran sam da je imala bolje ljubavnike od mene”. Ove poruke mogu biti štetne za vaše samopouzdanje. Takođe mogu uzrokovati da osećate uznemirenost tokom seksualnih susreta, što će vas onda dovesti do poteškoća u održavanju erekcije, pa bolje u početku zaustavite ovu negativnu naraciju.

Analizirajte činjenice

Da li ste imali mnogo žena koje su vam rekle da je seks sa vama užasan? Da li ste imali partnerku koja vam je rekla da ne znate šta da radite u toku seksa? Morate da identifikujete i izazovete svoje misli tako što ćete se pitati koje dokaze imate da vam nedostaje seksualno poverenje.

Foto: Pixabay.com

Ako nemate stvarne dokaze o nekome ko vam daje povratne informacije, onda možete osporiti vaš negativno mišljenje o sebi i zameniti ga sa nešto realnijim. Zaglavićete se u začaranom krugu ako nastavite da brinete o tome šta bi neko mogao da misli o vama. Ovo je čist gubitak energije za vas. Važnije je kako se vi vidite. Vi kontrolišete sliku o sebi i menjate svoja razmišljanja kada nemate dokaze za podršku vašeg negativnog mišljenja.

Uklonite negativnost drugih ljudi

Ako vam je rečeno da niste dobar ljubavnik ili da ste očajni u krevetu, to može smanjiti vaše samopouzdanje. Možda vam je rečeno da je vaš penis mali ili da niste dobar ljubavnik. Vreme je da otpustimo negativnost od drugih. Ne možete dozvoliti da neko drugi diktira vaše aktivnosti.

Verovatno je da više niste sa tom osobom i iz dobrog razloga. To je mišljenje jedne osobe, a ako mu dajete preveliku težinu, vaše samopouzdanje neće postojati. Ako vaša trenutna partnerka govori negativne stvari o vama, vašem telu ili vašem seksualnom ponašanju, onda ćete možda morati ponovo proceniti odnos. Morate naučiti da pustite ovu negativnost, jer samo boli i ne pomaže vašem ličnom rastu i razvoju.

Učinite sve za sebe i svoj napredak

Foto: Photo by Becca Tapert on Unsplash

Samopouzdanje je seksi i atraktivno. Dobijanje samopouzdanja, a naročito u seksu, je unutrašnji posao koji niko ne može učiniti za vas. Postanite sigurni čak i kada vam se ne sviđa i ne verujete. To ne znači da ste arogantni ili puni sebe. Držite glavu gore, ramena unazad i nosite se sa ponosom.

Nastavite da se podsećate da imate poverenja u svoje seksualne sposobnosti. Ako nastavite ovo da kažete sebi i nosite se na taj način, počeće da verujete. Nema ništa loše da ovo ponavljate dok ne uspete. Uz dovoljno ponavljajuće ponašanje, vaša samopouzdanje će naglo porasti.

Vaše seksualno samopouzdanje ne mora biti zasnovano na drugoj osobi. Nemojte čekati da neko potvrdi svoje sposobnosti. Budite sami sebi vredni. Nosite se na način na koji bi ljudi osećali sreću da imaju seks s vama. To će vam pomoći samo u poboljšanju vašeg samopouzdanja. Razmislite o svim oblastima vašeg života koji idu u pravom smeru. Kada se borite sa seksualnim samopouzdanjem, podsetite se na te oblasti. Shvatite da imate puno prednosti i kvaliteta koje vas čine fantastičnom osobom, i na kraju krajeva, vrlo seksualno poželjnom.

Više o seksualnom samopouzdanju i drugim stvarima možete pročitati OVDE.

#Erekcija

'