AKTUELNO

Svakako da nije lako, ali nakon nekog vremena ćete se napokon osetiti bolje.

Romantična ljubav daje snažne i tople osećaje, ali i bol. To se događa zato što smo emocionalno ranjivi jer partneru na dlanu pružamo svoje srce i ego.

U ljubavi ne ide sve uvek po planu, što može rezultirati tugom, ljutnjom, ogorčenošću i osećajem krivice.

Prekid veze zaheva procesuiranje emocija i događaja. U ovakvim situacijama, važno je da su negativni osećaji izraženi na zdrav način. Pokušajte pisati pisma bivšem partneru, ali ih nemojte poslati. Ona služe za čišćenje zaostalih misli i osećaja.

Ljutnja je najprepoznatljivija i najnaglašenija emocija kada se odnos završava. Imajte na umu da se ispod ljutnje nalazi osećaj bola, straha, tuge i srama. Nakon što je ljutnja prošla, nastupa tuga. Osećaj žaljenja takođe treba biti procesuiran, kako se ne bi pojavila nada da će se partner magično vratiti.

Nažalost, većina preskače deo ili čak ceo proces žaljenja. Povređeni su i žele da se osećaju bolje, i prebrzo ulaze u nove odnose. Prošlost nije lako izbeći. Jednog dana se pojavi novi ljubavnik, neverojatno sličan bivšem, što izaziva lanac emocionalnih reakcija. Iako je novi partner drugačiji, osećaji su isti i reakcije su pozitivne.

Nema ništa loše u želji da se izbegne suočavanje s emocionalnom boli iz prošlosti. Izbegavanje se možda čini ispravno, ali morate se suočiti s prošlošću kako biste mogli da krenete napred. Potrudite se da za sobom ne vučete emocionalni prtljag. U nastavku donosimo tri saveta koji će vam pomoći u ostvarivanju budućih odnosa.

Prepoznajte svoje emocionalne duhove

Ovde nije reč o okrivljavanju roditelja, partnera ili prijatelja. Bez obzira na opseg disfunkcionalnih ponašanja i obrazaca kojima ste bili izloženi, morate se setiti da samo vi možete kontrolisati vlastito stanje. U tome ste jedinstveni i niko vam ne može pomoći. Ako svaljujete krivicu na druge, osećaćete se poput žrtve.

Prihvatite odgovornost za ono što se dogodilo

Morate biti svesni da ste sami sebi dopustili da budete plen za negativne ideje i otrovne misli. Preuzmite kontrolu. Svi možemo da krenemo dalje. Bivše veze su možda bile promašaj, ali to ne znači da nemate budućnost sa sadašnjim partnerom.

Uočite razliku između sebe i onih koji su vas povredili

Zavolite svoje kvalitete i vrednosti.

I. P.

#Ljubav

#Muškarac

#Partner

#Raskid

#Veza

#Žena

'