AKTUELNO

Saznajte kada je za muškarce seks = ljubav!

Ako se pitate kakvi su muškarci kada razmišljaju i pričaju o njihovim seksualnim osećanjima, životima i fantazijama, seksualni terapeuti otkrivaju muške tajne i sliku seksualnih odnosa i ljubavi iz muške prepspektive. Čitajte pažljivo.

Foto: Pixabay.com

1. Seks počinje u telu.

Iako ženska želja za seksom može biti podstaknuta umom, sećanjem ili emocionalnim osećanjima povezivanja, želja muškaraca je skoro isključivo fizička. Muškarci imaju ogromne količine testosterona koji kruže telom, gurajući ih i usmeravajući ih ka seksualnom izražavanju. Erekcija se pokreće i najmanjom provokacijom kod mlađih muškaraca. Ili samo viđenje kako njegova partnerka izlazi gola ispod tuša, izaziva muško telo da reaguje. Takođe postoji i način na koji njegova hemija tela usmerava psihološku komponentu u seksualni odnos.

2. Za muškarce, seks je glad.

Da, on želi da bude sit. Ali njegova žudnja za seksom je kao žudnja za čokoladom: svaka seksualna epizoda drži izvanrednu mogućnost ispunjena iznenađenjem - možda kremasto glatkom, bogatom maslacom, možda malo sirovim i gorkom, ili svilenom slatkom čokoladom. Njegov um je zahvaćen razmišljanjem o prilici da se oseća oduševljenim i iznenađenim. Jedan dan nije komplikovan bez deserta. Pa ipak, kontekst odnosa - na primer, borba sa ženom - i dalje može pokvariti njegov apetit.

3. Seks je energija.

Seksualnost pokreće intimne odnose čoveka sa potencijalom i uzbuđenjem. Hormonska energija daje mu pokret i agresiju da nastavi svoj životni cilj i rad, i da nastavi sa svojom partnerkom. Muškarac pobeđuje dnevnu monotoniju, uzbuđen fantazijom seksualne nagrade na kraju teškog dana.

Foto: Pixabay.com

4. Seks je uzbuđenje.

Život bogat seksom je kao najbudljivija avantura. Telo muškarca je velika mašina zadovoljstva koja bi volela da uživa u punom gasu. Pošto je orgazam obično pouzdan i lak, razne seksualne akcije, pozicije i ritmovi izgledaju kao fantastičan način da istraže i podignu njegovo zadovoljstvo. Svako flertovanje, osmeh, oblikovana figura ili seksualna slika, maštovito ili stvarno, predstavlja udar na muški mozak. Njegovi moždani talasi reaguju uzbuđenjem samo na nagoveštaj nečega ili nekoga ko ga podseća na ,seks.

5. Seks je način na koji on daje ljubav.

Trenutak kada se njegova partnerka uključi često je trenutak kada muškarci opisuju seksualno zadovoljstvo. To je zbunjujuće drugim osobama kada ih nazivaju sebičnim zbog preferencije seksualne veze. U njihovim srcima postoji očekivanje zajedničkog, izuzetnog telesnog zadovoljstva. Često se izmišlja i fantazira o tome kako je to učiniti bolje za nju, pronalaze nove informacije o svojim erotskim željama, samo da bi mogao da se popravi kao ljubavnik.


6. Seks je ljubav.

Seksualno oslobađanje čini muškarce da se osećaju kao da su konačno kući. Posle potresa na poslu i okruženju uopšte i raznih izazova, seks odražava ljubav i brigu, i pruža muškarcima umirenje i podršku. Iako se može optužiti za “samo želim seks”, većina muškaraca želi i oseća mnogo emotivniju vezu usled seksa, nego jednostavnim oslobođenjem bilo koje vrste. Građenje ljubavi bukvalno stvara dubok osećaj vezanosti za svog partnera i podstiče relativnu velikodušnost, veru i optimizam. Želja za njegovom partnerkom može biti najomiljeniji deo njegovog odnosa.

Foto: Photo by Becca Tapert on Unsplash

Iako većina žena želi emocionalnu vezu pre fizičke povezanosti, često je neophodno da se seksualna povezanost muškaraca oseti dovoljno sigurno da otkrije emotivnu ranjivost. Na kraju, muški seksualni pogon u vezi je dar - to je još jedan put ka ljubavi.

Više o muškarcima, seksu i sličnim temama pročitajte OVDE.

Autor: Pink.rs

#Seks

'