AKTUELNO

Kada slutite da se nešto loše dešava u vašoj vezi, teško je da to i prihvatite. Početnu fazu ovakve situacije obično oba partnera ignorišu i nastavljaju da idealizuju svoju vezu. Da biste ublažili najgore faze koje tek dolaze, obratite pažnju na ove znake koji vam govore da je vaša veza na ivici propasti.

Partner vas uvek kritikuje

Konstantno kritikovanje od partnera nije normalna pojava. Obratite pažnju na vrstu kritike koju vam upućuje, jer kritikovanje vaše ličnosti, karijere i vaših izbora osnovni su znaci nespojivih vrednosti. Ukoliko ste vi strana koja upućuje kritike, razmislite zašto se tako ponašate i osećate potrebu za takvim postupcima u odnosu sa partnerom.

Uvek je defanzivan

Foto: Pixabay.com

Ukoliko partner uvek zauzima položaj "nevine žrtve“ kada se otvori bilo koje pitanje, možete da steknete utisak da sitničarite i pravite problem ni oko čega. Obratite pažnju kako reaguje na normalne diskusije i pitanja. Ako umesto objašnjenja odmah pruža odbrambeni mehanizam, možda je vreme da krenete dalje i nađete nekog ko će vas više ceniti i poštovati.

Odsutan je kada mu se obraćate

Ovo je znak koji ćete najlakše primetiti. Ukoliko često vodite monolog i vaš partner se ne angažuje ozbiljno tokom razgovora, vaša emotivna veza sigurno slabi. U tom slučaju je bolje da raskinete što pre je moguće, kako kasnije ne biste bili još više razočarani.

#Raskid

#Razvod

'