AKTUELNO

Ova neverovatna ljubavna turneja trajala je deset meseci.

Česta je pojava da partneri jedni drugima postavljaju čudne uslove ne bi li pristali na brak, ali ovaj slučaj je apsolutno jedinstven.

Tom je želeo da oženi Čeri i zaprosio ju je. Na prvi pogled, sasvim uobičajena procedura. Ona je imala dve opcije: da mu kaže sudbonosno "da" ili da ga odbije. Ipak, Čeri je odabrala treću varijantu, postavivši Tomu jedinstven uslov, ali i veliki izazov - pristala je da se uda za njega ako zajedno odu na putovanje biciklom. I to ne bilo kakvo, već od 16.000 kilometara.

Ovaj par iz Velike Britanije krenuo je 1. februara u avanturu od Singapura. Prvi deo puta prešli su, naravno, avionom, a onda je usledilo vrtenje pedala do besvesti. Pedalali su kroz čak 19 zemalja, od Malezije do Francuske.

Na spisku država kroz koje su prošli našle su se Tajland, Laos, Kina, Kazahstan, Kirgistan, Uzbekistan, Azerbejdžan, Gruzija, Turska, Bugarska, Rumunija, Srbija, Mađarska, Slovačka, Austrija, Nemačka.

Čeri (34) i Tom (31), vratili su se kući nekoliko dana pre Božića.

Čeri, inače pedijatar, prvobitno je predložila da na putovanje krenu peške, ali bi im onda trebalo oko šest godina da završe putovanje.

Tom, bivši socijalni radnik, kaže da je odmah pristao na njenu "ucenu".

J. Stanković

#Prst

#Prsten

#Veridba

'