AKTUELNO

Vaš dečko je prevario svoju tadašnju devojku sa vama. Ukrali ste ga od nje, lako i čini se bezbolno.

Možda ste srećni, ali trebalo bi da znate da je velika šansa da i sami jednog dana po istom principu budete ostavljeni - kaže vođa istraživanja Džošua Foster, koji je pokušao da utvrdi da li varalica uvek vara.

Naučnici iz Južne Alabame su sproveli studiju na uzorku od 443 ispitanika, postavljajući im pitanja o stepenu vernosti i zadovoljstva u vezi.

Anketa je pokazala da je opravdana sumnja najizraženija tamo gde se ljubav dogodila dok je jedan od partnera bio zauzet, pa je tadašnjeg partnera/partnerku ostavio zbog novog/nove. Varalice su obično "povratnici" na mesto zločina.

Osobe koje su prevarile drugu stranu i upustile se u novu vezu okarakterisane su kao problematične u vernosti i sklone da opet učine isto.

Tim naučnika iz Južne Alabame je tokom istraživanja otkrio da su veće varalice introvertne osobe, a ne one koje otvoreno koketiraju.

- Ranije studije su navodile na zaključak da ljudi koji su privlačni drugima i uvek imaju ljubavne ponude više varaju, ali sada smo ustanovili da su za to više sposobni manje komunikativni tipovi - kaže vođa istraživanja.

#Prevara

'