AKTUELNO

Nije loše da pokušaš...

Nedavna istraživanja su pokazala da više od 90% single devojaka primećuju kako im momci postaju atraktivniji tek posle zanimljivog razgovora, a čak 74% smatra da je tajna dobrog sastanka ustvari "small talk".

Dolazimo do vrlo logičnog zaključka da je tajna uspešnog dejta dobra konverzacija i opuštena atmosfera. U to ime, učimo vas kako da preživite prvi sastanak, o čemu da pričate i kako da se ponašate u cilju da vas pozove na drugi, treći...

Prijatna i opuštena atmosfera

Gde se osećate najbolje? Ili bolje rečeno, kako zamišljate idealan dejt? Na koncertu uz omiljenu muziku? Predložite da idete na koncert ili možda u bioskop, ako želite intimniju situaciju. Predložitena večeru u pažljivo odabran lokal ili se prošetajte. Neka to budu aktivnosti koje će vam omogućiti dovoljno privatnosti i ambijent za razgovor. Neka se osoba preko puta vas oseća opušteno, a ne kao na policijskom saslušanju. Dozvolite da uživa u vašem društvu.

Pažljivo birajte pitanja

Takođe, pokušajte da izbegnete pitanja kojima vršite pritisak. Šta želi od veze i zašto je još uvek sam, nikako nije dobro rešenje... Svrha prvog sastanka je početak upoznavanja i procena koliko ste kompatibilni kao par.Uvek je bolje da pitanja počinju sa ko, šta, gde, kada, zašto ili kako. Na taj način ćete dobiti raznovrsnije odgovore. Pokušajte da saznate da li delite iste vrednosti i interesovanja, neka poželi da vam kaže sve o čemu razmišlja.

Slušajte šta vam govori

Kada postavljate pitanja, budite tihi i slušajte. Nemojte da slušate samo prvih nekoliko reči, a zatim prestanete dok ne sačekate šansu da ponovo progovorite. Svi imamo poriv da kroz razgovor prelazimo kao što čitamo članke na internetu. Čujemo nekoliko ključnih reči i fraza koje nas teraju da mislimo da shvatamo šta druga osoba govori i onda formiramo odgovor pre nego što se završi razgovor. Umesto da pretpostavljate šta druga osoba misli ili oseća na osnovu nekoliko fraza, zaista ih slušajte.

Možda utvrdite da su vaše pretpostavke bile skroz pogrešne. Ako stvarno slušate, konverzacija će ići glatko. Ne postoji ništa privlačnije od nekoga ko je zainteresovan za ono što mislilmo i znamo. Budite radoznali, postavite pitanje i poslušajte odgovore. To je sjajan prvi sastanak.

#Ljubav

#Sastanak

#saveti

'