AKTUELNO

Se*s je zakon.

Osim što vam donosi izuzetno zadovoljstvo, seks može da pomogne u borbi protiv raka, poboljšava san i briše bore. Evo nekoliko dobrih razloga da se već večeras bacite na posao.

PREVARITE STARENJE

Nova studija Edinburške kraljevske bolnice pokazala je da redovniji seks može da prevari starenje. Parovi koji imaju seks barem četiri puta nedeljno izgledaju sedam godina mlađe od onih koji imaju manje seksa.

- Seks podstiče razvijanje hormona koji se bori sa slobodnim radikalima i izlaganjem štetnih spoljnih uticaja, a u isto vreme čuva ćelijske zidove u našoj koži i opušta mišiće koji su zaslužni za bore – tvrde istraživači.

Foto: Pixabay.com

POBEDITE RAK

Muškarci koji ejakuliraju barem sedam puta nedeljno u svojim dvadesetim godinama imaju manje šanse da dobiju rak prostate u poznijim godinama, pokazala su istraživanja.

SPAVAJTE KAO BEBA

Tokom orgazma telo luči oksitocin, hormon koji ima dobar uticaj na san. Jedna američka studija pokazala je da 32 odsto muškaraca koji su potvrdili da su masturbirali u prethodna tri meseca, kao razlog naveli su da im to pomaže da lakše zaspe.

#Seks

#Zdravlje

'