AKTUELNO

Pratite ove savete i unesite novine i strast u vašu spavaću sobu.

Seks. Ova reč može izazvati mnoštvo emocija. Od ljubavi, uzbuđenja, nežnosti, do žudnje, uznemirenosti i razočarenja - reakcije su raznovrsne kao i seksualna iskustva. Pored činjenice da je seks je samo još jedna telesna hormonska funkcija, vaša iskustva i očekivanja pomažu u oblikovanju seksualnosti. Vaše misli o tome šta čini zadovoljavajuću seksualnu vezu i vaš odnos sa partnerom su ključni faktori u sposobnosti da razvijete i održite ispunjeni seksualni život.

Bez obzira da li su vaši problemi u vezi seksualnog života veliki ili mali, postoje mnoge stvari koje možete učiniti kako biste ih rešili. Ovo su neke od njih:

Razgovarajte sa svojom partnerkom

Mnogim parovima je teško govoriti o seksu čak i pod najboljim okolnostima. Kada se pojave seksualni problemi, osećanja povređenosti, sramote, krivice i nezadovoljstva mogu onemogućiti razgovor u potpunosti. Pošto je dobra komunikacija kamen temeljac zdravog odnosa, uspostavljanje dijaloga je prvi korak ne samo za bolji seksualni život, već i za bolju emocionalnu vezu.

Foto: Pixabay.com

Izbegavajte kritiku

Umesto da se fokusirate na negativne stvari, dajte predloge za inicijativu u pozitivnom smislu kao što je: “ Stvarno mi se sviđa kada mi lagano dodiruješ leđa ”…

Recite svojoj partnerki šta se dešava

Da li vam treba više vremena ili dodatna stimulacija da se uzbudite? Slobodno razgovarajte o tome sa svojom partnerkom. Mnogo je bolje da ona zna šta se stvarno dešava, a ne da pogrešno tumači ove znake kao nedostatak interesa. Ako vi više tako lako ne doživljavate erekciju, pokažite partnerki kako da vas stimuliše, i ne dozvolite joj da poveruje da je ona kriva i da nije dovoljno atraktivna da vas uzbudi.

Budite iskreni

Teško je otvoreno pričati o bilo kakvom seksualnom problemu. Međutim, težina problema se povećava kada se ova pitanja potiskuju godinama, posebno ako ga prate laži i nezadovoljstvo. Ne krivite sebe ili svoju partnerku za seksualne poteškoće. Usredsredite se na održavanje emotivne i fizičke intimnosti u vašoj vezi. Stvorite atmosferu bliskosti-često dodirujte i ljubite partnerku.

Foto: Photo by Becca Tapert on Unsplash

Pričajte o svojim fantazijama

Ova vežba može vam pomoći da istražite moguće aktivnosti koje mislite da bi mogle biti interesantne za vas ili vašu partnerku. Prisetite se filma koji vas je uzbudio, a zatim to podelite sa njom. Ovo je posebno korisno za osobe sa smanjenom seksualnom željom, jer tako na prirodan način povećate svoj libido i seksualnu funkciju. Saznajte više o ovome na https://africkasljiva.com/.

Budite kreativni i igrajte se

Možda nikada niste imali seks na podu u dnevnoj sobi ili na usamljenom mestu u prirodi? Sada bi moglo biti vreme da ga probate. Istražite razne erotske knjige i filmove. Proširite svoj seksualni repertoar i promenite vaše ustaljene obrasce. Eksperimentišite sa novim pozama, seksualnim igračkama ili poklonite seksi donji veš partnerki. Ostavite joj ljubavnu poruku u džepu koju će kasnije pročitati.

Autor: Pink.rs

#Ljubav

#Seks

'