AKTUELNO

Jako su osetljivi su na usamljenost pa život sa ženom ima terapeutsko dejsto na njih.

Najpopularnija mišljenja o muškom mozgu su zasnovana na istraživanjima o muškarcima u dobi od 18 do 22 godine, što su uglavnom studenti koji puno eksperimentišu. Ali, muški mozak može da varira tokom čitavog života i predstavlja suprotnu sliku od uvreženog mišljenja da je muškarcima samo seks na umu.

10 stvari koje svaka žena treba da zna o muškom mozgu

1. Muškarci žele stabilnost

Obično se kaže da su žene te koje žele da se skrase, a da muškarci čitav svoj život žele da divljaju i da se provode. Međutim, muškarci su nakon tridesete godine primarno fokusirani na rad i na brigu o porodici. Naravno, neki muškarci se teže vezuju od drugih, ali to ne znači da se ne vezuju.

2. Ko je šef?

Nestabilna hijerarhija može da izazove anksioznost kod velikog broja muškaraca. Jasno definisan lanac komande, kao onaj koji se praktikuje u vojsci ili na većem broju radnih mesta, snižava nivo testosterona i obuzdava agresiju kod muškaraca.

3. Očinstvo menja hormone

Muški mozak postaje posebno spreman za decu mesecima pre nego što postane otac. U ovom periodu, kod muškarca dolazi do hormonskih promena, povećava se nivo prolaktina, a snižava se nivo testosterona što podstiče roditeljsko ponašanje.

4. Stariji muški mozak je totalno strava

Muškarci se takmiče oko žena i statusa dok su mlađi, a u poznim godinama do izražaja dolaze saradnja i druženje. Nekoliko studija je pokazalo da stariji muškarci nisu zainteresovani za nadmetanja bilo koje vrste. Umesto toga, pažnju im više privlače veze i poboljšanje zajednice u kojoj žive.

5. Otac i igra je super kombinacija

Specifični način igre očeva i dece (spontanost, zadirkivanje i slično) može pomoći deci da bolje uče, budu samouverena i pripremljena za stvarni svet. Takođe, očevi koji imaju aktivnu ulogu roditelja imaju i niži nivo testosterona zbog čega su stabilniji i zadovoljniji.

6. Odbrana teritorije

Jedan od muških poslova, govoreći u terminu evolucije, je odbrana osvojenih teritorija. Iako i žene imaju posesivnu stranu, muškarci mogu postati nasilni kada im neko ugrožava ljubavni život ili teritoriju.

7. Buljenje u žene je neminovno!

Testesteron "narušava" deo mozga koji je zadužen za kontrolu impulsa, a kod muškaraca ga ima šest puta više nego kod žena. Ovo će vam objasniti zašto muškarci bulje u žene: to se događa automatski, a dokaz toga je da oni često zaborave na ženu kada im je ona van vidokruga.

8. Fokusirani su na rešenja

Iako većina studija pokazuje da su žene osetljivije od muškaraca, to nije baš u potpunosti tačno. Muški mozak isto reaguje kada se neko nalazi u stresnoj situaciji ili u problemima. Međutim, muškarci će više povesti računa o tome kako da reše problem nego što biti rame za plakanje.

9. Osetljivi na usamljenost, život sa ženom im je terapeutski

Usamljenost više utiče na muškarce nego na žene, jer su manje spremni na društvene kontakte i stvaranje novih prijateljstava. Zbog toga im je život sa ženom vrlo koristan i, na određen način, terapeutski.

10. Više su emotivni???

Muškarci imaju jače emotivne reakcije, ali samo pre nego što postanu svesni svojih osećanja. Muškarci uče da skrivaju svoje emocije, jer većina kultura smatra da emocije pokazuju samo mekušci.

#Ljubav

#Muškarac

#žene

'