AKTUELNO

Da li vi možda volite da ih nosite?

Studija sprovedena na univerzitetu u Groningenu pokazala je da nošenje čarapa u krevetu povećava seksualnu želju i samim tim poboljšava seks. U istraživanju je učestvovalo 13 parova, a oni koji su tokom seksa nosili čarape imali su više orgazama.

U rezultatima se navodi da 50 odsto žena koje nisu nosile čarape doživljava orgazam, dok je 80 odsto među onima koje su nosile čarape doživelo orgazam. Veruje se da žene negativno reaguju na hladna stopala svog partnera, a nošenjem čarapa ova prepreka za uživanje je otklonjena.

Foto: Pixabay.com

Takođe, studijom koja je urađena na Institutu za neurologiju Holandije 2007. godine, utvrđeno je da ljudi koji spavaju u čarapama brže utonu u san. Teorija je da topla stopala uzrokuju smanjenje temperature tela tako što šire krvne sudove u telu. Ovaj proces stvara temperaturu koja naš organizam podstiče na spavanje.

Nošenje čarapa redukuje efekte menopauze, a takođe, reguliše telesnu temperaturu tokom noći. Ipak, pripazite da čarape budu savršeno komotne kako ne biste prekinuli cirkulaciju.

Pročitajte još: Ovo je ubedljivo najljubomorniji horoskopski znak

#Seks

#Čarape

'