AKTUELNO

Ovu vrstu se*sa prati negativna reputacija.

Da li praktikujete seks tokom menstruacije? Iako ovu vrstu seksa prati negativna reputacija, stručnjaci tvrde da je on sasvim normalan i poželjan po zdravlje ženkskog organizma.

Poznato je da seks ublažava menstrualne grčeve, a orgazam je poznat po oslobađanjem dobrih hemikalija i neurotransmitera, što pomaže prilikom ublažavanja bola. Jedna studija je pokazala da žene, koje imaju više orgazama, manje pate od menstrualnih bolova. Razlog toga je povećan protok krvi kroz genitalno područje. Telo ne prepoznaje razliku između menstrualne krvi i prirodne vaginalne lubrikacije. Osim toga, materica je osetljivija, pa je osećaj još bolji.

Ako vas brine tamna krv ili ugrušci, to su samo stanice endometrije koje su se oljuštile. Međutim, ako želite to da izbegnete, najbolje je da seks ipak ne upražnjavate prvi dan menstruacije, piše zivim.hr.

Takođe, ova vrsta seksa je definitivno sigurna, sve dok koristite isti vid zaštite kao i kada upražnjavate seks van ciklusa. Mnoge polne bolesti poput hepatitis B, C I HIV, prenose se kroz telesne tečnosti, uključujući i menstrualnu krv.

I za kraj, ne zaboravite sledeće:

* Stavite tamni peškir na krevet

* Ako želite izbeći nered, vodite ljubav se pod tušem ili u kadi

* Ne zaboravite na kondome

* Neka vam vlažne maramice budu pri ruci

* Isprobajte druge poze. Bolje je da je žena na leđima ili na boku. Tako ćete najbolje izbeći 'nered'.

#Menstrualni ciklus

#Seks

'