AKTUELNO

Iako ovaj fenomen nije još uvek do kraja istražen, o njemu su neke stvari otkrivene.

Osobe koje su aseksualne ne žele imati odnose ni sa kim, niti doživljavaju uzbuđenje kada razmišljaju o nekoj privlačnoj osobi. One pokušavaju da zamisle kako se osećaju osobe koje su seksualne, zamišljaju sebe u različitim situacijama koje asociraju na seks, ali nikada nisu sigurne da li doživljavaju pravi osećaj.

Postoji mnogo otvorenih pitanja što se ove teme tiče. Bolje rečeno, postoji čitav niz zanimljivih pitanja koja se tiču seksualnosti koja ne dovodi seksualne želje i spajanja dvoje ljudi. Neka od pitanja su koliko često aseksulani ljudi masturbiraju i imaju li seksualne fantazije.

Iako ovaj fenomen nije do kraja istražen, ipak postoji definicija aseksualnih osoba a to je da su one - osobe koje jednostavno ne osećaju seksualnu privlačnost.

Istraživači koji su se bavili ovim pitanjima pokazali su da ne postoje neke značajne razlike između seksualnih i aseksualnih grupa na temelju obrazaca vezanih za masturbaciju i seksualne fantazije, kao i u sadržaju samih seksualnih fantazija, iako te razlike postoje. Ono što su otkrili jeste to da i aseksualne osobe masturbiraju ali i da imaju seksualne fantazije, iako imaju manjak seksualne želje.

Pored toga, dobar se deo seksualnih fantazija kod svih učesnika, bili oni seksualni ili aseksualni, preklapa. Neki od njih uživaju da gledaju druge ljude kako uživaju u fantaziji. Njihovo telo se uzbudi iako nemaju želju da budu uzbuđeni. Oni vole videti i da im je partner uzbuđen i zadovoljan. Iako si seksualno nezainteresovani njihovo telo to ne pokazuje.

Aseksualne osobe najčešće maštaju o sebi, ne kao o osoba koje učestvuju u seksualnom činu, već kao njegovi posmatrači.

S. P.

#Istraživanje

#Seks

#aseksualnost

'