AKTUELNO

Vremenom lakše puštamo ono što nas je činilo nesrećnim.

Ne postoji jednostavan način da se opiše ono kroz šta osoba prolazi za vreme raskida, a isto tako nije lako opisati posledice tog stresnog životnog razdoblja.

Raskid razara um, zdravlje i telo, a bol koju osećamo zbog gubitka nekoga koga jako volimo je užasna. Ipak, postoji i jedna svetla tačka: gubitkom te ljubavi ponovo otkrivamo ljubav prema stvarima i ljudima koje smo zapostavili, a koji nas čine srećnim. Jedna od tih ljubavi je ona prema samome sebi.

Foto: Pixabay.com

Kroz proces "ozdravljenja" nalazimo sreću time da smo sami i ponovo učimo da uživamo u toj vrsti samoće, a tu tezu podupiru i naučnici. Naučnici TajTaširo i Patricija Frejzir sproveli su studiju pod nazivom "Više nikada neću biti u takvoj vezi", koja je obuhvatala 92 studenta koji su nedavno preživeli raskid. Svaki od ispitanika naveo je bar jednu pozitivnu promenu koja se dogodila posle raskida, a neke od tih promena odnosile su se na veće samopouzdanje, nezavisnost i bolje odnose s porodicom i prijateljima.

Postajemo svesni da nam zapravo i nije bilo onako lepo kao što smo mislili, jer stvari gledamo iz jedne sasvim nove perspektive.

Raskidi bole, ali bol nije večna. Na nama je da sami odlučimo da želimo da budemo srećni i preduzmemo sve korake kako bi to i ostvarili. Ne kaže se bez veze da posle kiše uvek dolazi sunce.

S. P.

#Ljubav

#Raskid

#Žalost

'