AKTUELNO

Brak je težak, a još je trenutak kada shvatite da je razvod još gori. U ceo taj proces treba dodati to imate li decu ili ne, zajedničke račune i činjenicu da smo na kraju dana svi samo ljudi koji imaju osećanja.

Još je gore trpeti loš odnos kom spasa nema. Pet žena ispričalo nam je svoju priču i kako neke najmanje stvari mogu okrenuti život naopačke.

1. Agresivnost

Znala sam kako ću se rastati od trenutka kada mi je otac mog deteta zapretio da će zvati policiju jer sam mu "ukrala" auto. Nismo imali dva auta jer sam ja uglavnom bila kod kuće s detetom. Za sve smo trebali čekati muža. Njemu taj dan nije bilo do ničega, a decu ponekad treba zabaviti. Odvela sam sina u park i on je postao besan, rekla je D. (32)

Foto: Pixabay.com

2. Spasavanje odnosa

Sedela sam kod terapeuta u trenutku kada sam shvatila kako je vreme za razvod. Muž i ja već smo duže vreme imali problema i posetili smo bračnog savetnika kako ne bismo bili samo cimeri u istoj kući. Terapeut je predložio da izađemo s drugim ljudima dok smo razdvojeni. U tom trenutku kada je to predložio osetila sam takvo olakšanje i znala sam da je to početak kraja. No, uprkos svemu moj bivši muž je divna osoba i dobar prijatelj, objasnila je K. (35)

3. Drugi ispred žene

Znala sam da je to to kada je moja svekrva glumila da ima infarkt (a zapravo je to, prema lekaru bio napad panike), a moj muž joj je poverovao i sve je drugo tada postalo nebitno, ističe J. (38)

4. Nerazumevanje

Shvatila sam da je moj brak pred samim krajem oko mesec dana nakon što sam promenila lekove za lečenje anksioznosti i depresije. Napokon sam ponovno uživala u životu, nisam se tako osećala od detinjstva. No, kada sam htela podeliti to s mužem, odbijao me. Imala sam osećaj da mu se ne sviđam takva – srećna, pogotovo zbog razloga koji nisu uključivali njega. , istakla L. (32)

Foto: Pixabay.com

5. Drugi ljudi

Gotovo je bilo u onom trenutku kada je drugi muškarac uspio odvući moju pažnju daleko od muža. To ne bi trebalo biti tako. Da, neko vas može zainteresovati, ali ne na način da pomislite napustiti partnera. Tada je kraj, S. (34)

#Brak

#Razvod

#Žena

'