AKTUELNO

Uglavnom samo jedna strana želi prekid, dok je druga verovatno spremna da "pokuša još jednom".

Najbolji raskidi su definitivno oni uzajamni, kada i jedna i druga strana zaista shvati da to više nije to i mirnim putem krene dalje. Ipak, budimo realni, ovo se dešava jednom u 1.000 slučajeva.

Međutim, kada dođe trenutak da "presečeš" sve, koji je najbolji metod i da li takav zaista i postoji?

Mišljenja su u ovom slučaju naravno različita. Jedni su pobornici potpune istine i neće se libiti da kažu ukoliko ga osoba više ne privlači ili su zaljubljeni u nekog drugog. A postoje i oni koji će smisliti "male, bele laži", kako ne bi povredili svog bivšeg partnera.

Opet, postavlja se pitanje šta je bolje i zašto. Odgovor ti se možda i neće svideti jer glasi - zavisi. Da, zavisi od toga kakva je osoba sa kojom raskidaš.

Iako ti više nije stalo do te osobe u ljubavnom smislu, verovatno i dalje imaš ona ljudska osećanja da ne želiš da pati. U tom slučaju je potrebno da si do sada procenila kakav je on i kako reaguje na određene stvari. Ukoliko je uvek voleo da mu se "loše" vesti "upakuju", a ne kažu direktno, onda isti princip treba da primenjuješ i pri samom raskidu.

Sa druge strane, postoje oni momci koji vole kada im ne ideš kao "kiša oko Kragujevca", već kažeš kako je i šta je. Odmah da naglasimo, ovih drugih zaista ima manje. Iz nekog razloga, iako vole da se prikazuju kao jaki mačo tipovi, većina muškaraca zapravo ne ume dobro da prihvata kritiku, niti direktno saopštavanje loših vesti.

Dakle, da zaključimo. Ukoliko nemaš baš nameru da povrediš svog bivšeg, možda bi ipak bilo bolje da ublažiš istinu, tj. pravi razlog raskida. Njemu će biti makar za nijansu lakše, a i ti ćeš biti mirnija...

#Raskid

'