AKTUELNO

Mnogi od nas savete za ljubavne probleme traže kod svojih prijatelja, da li ste pomislili nekada da će vam matematika u tome pomoći.

Naime, prema mišljenju jedne matematičarke moguće je pronaći pravu ljubav ako to dobro "izračunate", praveći balanas između strpljenja i prepoznavanja prave osobe.

Kada je reč o ljubavi, dugoročne odluke su riskantan posao. Pre ili kasnije, većina nas odluči da napusti naše bezbrižne dane vanbračne zajednice i "smiri se", odnosno stupi u brak, navodi matematičarka Hana Fraj, piše portal Ideas.ted.com.

NISU ZA BRAK: Ova tri horoskopska znaka su NAJGORI MUŽEVI

Ali kako da znamo da smo zaista našli idealnog partnera? Kao što svaki matematički orijentisan um može da vam kaže, to se zna po finom balansu između strpljenja tokom čekanja prave osobe i prepoznavanja prilike da se "smirite".

Svi drugi spadaju u zonu "paradoksa poželjnog neženje ili udavače", navodi se u istraživanju.

- Ako ste odlučili da nikad ne stanete na ludi kamen, možete nabrojati sve svoje partnere u životu i oceniti ih u smislu kakvi bi bili da su postali vaš životni izbor. Takva lista deluje prilično besmisleno, ali da ste je napravili ranije, olakšalo bi vam izbor životnog partnera. Veliko pitanje je kako odabrati najbolju osobu sa vaše imaginarne liste, a da ne znate šta vas čeka  -navodi Fraj.

- Pretpostavimo da su pravila zabavljanja jednostavna kad jednom odbijete nekoga, ne možete da se vratite nazad i predomislite. To je, možda, moje iskustvo, ali ljudi su iznenađujuće odbojni ako ih nakon više godina pozove neko ko ih je odbio u prošlosti, a zove ih jer niko bolji nije naišao - ističe Fraj.

#Ljubav

#Partner

'