AKTUELNO

Leto i čista posteljina trebalo bi da vam budu glavni aduti da konačno probate ono što naučnici već godinama pričaju, a to je da spavate goli.

1. Direktan kontakt s kožom (golog) partnera povećava izlučivanje oksitocina, hormona sreće.

2. Kad se pregrejete raste vam nivo kortizola koji može biti uzročnih mnogih zdravstvenih tegoba, od problema sa spavanjem do prekomerne telesne težine. Goli ćete se bolje rashladiti.

3. Sa nešto nižom temperaturom tela duže ćete ostati mladi i plodniji.

Foto: Pixabay.com

4. Golotinja je itekako korisna i za muškarce. Temperatura u testisima će ostati niža, pa će njihova sperma biti zdravija i kvalitetnija.

5. Spavanje bez odeće podstiče otpuštanje hormona rasta koji će poboljšati gustoću kostiju, ojačati imunitet i osnažiti unutrašnje organe.

6. Kako puno vremena pokušavamo da sakrijemo telesne nedostatke, često zaboravljamo koliko je dobar osećaj biti go. Noć je idealno vreme za zaboravljanje na nedostatke.

Foto: Pixabay.com

7. Osim izlučivanja oksitocina i boljeg seksualnog života i vaš život preko dana će biti kvalitetniji, a odnos s partnerom intimniji.

8. Spavajući goli poboljšavate svoje intimno zdravlje i smanjujete opasnost od infekcija jer dopuštate intimnom području da slobodno diše. Naravno, ako spavate u svojoj, čistoj posteljini.

9. Dok spavate goli nećete se nervirati zbog toga što ne možete da se rashladite.

#Posteljina

#Spavanje

#Zdravlje

#leto

'