AKTUELNO

Ove žene doživljavaju i do 60 orgazama u danu - svaki dan, a naučnici su utvrdili kako im to polazi za rukom.

Super-orgazmi se ne odnose na nekoliko orgazama u jednom odnosu već na nekoliko desetina njih. Istraživači su pratili četiri Britanke i zaključili zašto one to mogu, a druge žene ne.

Pitanje da li je sve ovo samo mit ili istina vodilo je tim istraživača u dokumentarcu "The Super Orgasm". Oni su pratili su i istraživali pet različitih žena koje doživljavaju i do 60 orgazama dnevno.

Kako je to uopšte moguće, pitaju se naučnici godinama. Sada su otkrili i tvrde da je moguće da žena doživi tako nešto ako je opuštena, bavi se jogom, a njena veza sa partnerom je snažna. Istraživanje je opovrgnulo zaključke prethodnih studija da je super-orgazam mit.

Cilj istraživanja, i dokumentarca koji će uskoro biti prikazan je da se proveri da li su ove žene "drugačije" od ostalih ili stvarno svaka žena može postići super-orgazam.

- Verujem da se žene, koje se lakše uzbuđuju od ostalih žena, brže i lakše koncentrišu na užitak. Gledam na seks kao na sviranje u bendu. Morate da usavršite svoj seksualni instrument pre nego što počnete da svirate sa drugima. I morate tome da posvetite vreme. Terapeutski je za sve ljude da se posvete užitku - zaključuje dr Lin Vajs u dokumentarcu.

Danika iz Saseksa u Engleskoj jedna od žena sa ovim "super moćima". Kaže da nikad nije doživela orgazam dok nije na internetu našla informacije o tome kako da ga postigne posle rođenja deteta.

U dokumentarcu je pokazala da je, kad je bila jako opuštena, mogla da doživi višestruke orgazme.

- Mislim da je moje telo čekalo da prvo postanem majka, a tek onda da osetim super-orgazam. Otkad sam postala majka osetila sam svoj prvi orgazam - objasnila je Danika.

Natali kaže da ponekad ima do 60 orgazama noću i veruje da je to zato što nije u monogamnoj vezi i ima opušteniji pristup seksu, prenosi "Mirror". -Ako sam sa prijateljem i već smo se zaigrali i znamo se verovatno ću imati 20-30 orgazma. Ako nemamo puno vremena, verovatno ću ih postići sedam do deset. Ako sam sama, verovatno će mi dosaditi nakon četiru ili pet orgazma - prepričava Natali.

S druge strane, Franciska kaže da je ključ njenih mnogobrojnih orgazama monogamija. - Teško mi je da ih prebrojavam. Nije da ih brojiš kad vodiš ljubav sa muškarcem koga voliš. Jako dugo nisam znala da je to retka stvar i da nisu sve žene tako građene - objašnjava ova srećnica.

#Orgazam

#žene

'