AKTUELNO

Ovo je priča o jednom braku punom ljubavi i sloge.

U doba modernih veza i onlajn upoznavanja, teško je pronaći ljubavnu priču koja vam topi srce i greje dušu. Ali u svetu postoje ljudi koji žive u srećnim brakovima. Retki su, ali postoje! Ovo je priča o takvoj, retkoj ljubavi. Herbert Delaiga (94) i Marlin Fancis Delaiga (88) su njeni akteri.

Par je preminuo u petak. Prvo je umro Herbert, da bi njegova žena Marlin preminula samo 12 sati kasnije. Bračni par je živeo zajedno 71. godinu, saopštio je CCN.

Njihova ljubavna priča započela je pre 72 godine u jednom kafiću.

- Francis je radila u malom kafiću. Video sam kako ulazi i izlazi iz njega i počeo sam da buljim u nju. A onda sam konačno smogao snage da je pitam da li bi htela da izađe sa mnom na sastanak. Otišli smo u bioskop. Godinu dana kasnije sam je zamolio da mi postane žena -ispričao je 2018. godine Herbert.

Marlin Francis je provela šest godina sa suprugom u Nemačkoj, gde je on bio regrutovan tokom Drugog svetskog rata. Herbert je služio i u Koreji i Vjetnamu, a žena ga je pratila gde god je išao. Penzionisao se nakon 22 godine vojne službe.

Par je imao šestoro dece, 16 unuka, 25 praunuka i 3 čukununuka. Umrli su istog dana, a sahranjeni su u ponedeljak. Sindrom slomljenog srca Kada bračni parovi ili članovi porodice umru istog dana, u razmaku od par sati, druga smrt se često pripisuje slomljenom srcu.

- Sindrom slomljenog srca - koji stvarno postoji - događa se kada neko otkrije šokantnu vest, a oslobađanje velike količine hormona stresa srce doživljava kao bombardovanje pa dolazi do pucanja, tj. slamanja - rekao je doktor Lorber, psihijatar.

#Ljubav

'