separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

GLUMICE ZA OSKARA! Studija pokazala zašto žene stenju tokom ljubavnog čina!


Sve što treba uraditi je pogledati prikaz gotovo bilo kog ženskog orgazma na ekranu da biste dobili ideju o tome kako bi žena „trebalo“ da reaguje tokom seksa.


Od hita „Kad je Hari sreo Sali“ do serijala „Seks i grad“ i bilo kojeg porno filma, žene u zanosu strasti, ne samo da glasno otkrivaju svoje zadovoljstvo, već ono poprima i pomalo patnički prizvuk – oplakivanja radosti.

Ipak, da li je to samo kinematografski prikaz ili stvarno postoji nešto bitno u bučnom seksu? Upravo to su analizirali stručnjaci, a 2011. je ekipa naučnika sa Univerziteta Lankašit izdala istraživanje na tu temu, tehnički poznatu pod nazivom „kopulatorna vokalizacija“. U studiji su 71 ženu, starosti od 18 do 48 godina, ispitali detalje o njihovom glasanju tokom seksa.

Stenju li žene samo zbog muškarca?

Otkrili su kako većina njih proizvodi zvukove u krevetu, no ne nužno dok doživljavaju orgazam. Umesto toga, 66 njih je priznalo kako stenju da ubrzaju partnerov orgazam, dok 87 posto žena to čini da se osećaju više seksi i samopouzdanije.

Carcinogenic putrescine

"Dok se ženski orgazmi najčešće postižu tokom predigre, kopulatorna vokalizacija je na najvišem nivou pre i simultano s orgazmom muškarca" , zaključili su istraživači. Osim toga, dodaju kako žene ubacuju glasanje kako bi smanjili „dosadu“ u krevetu.

Glumljenje orgazma

"Ne postoji toliko puno istraživanja na ovom području, ali kroz medije smo bombardovani idejom toga da je stenjanje povezano s orgazmom i dobrim seksom ", kaže naučnica Kristen Mark sa Univerziteta Indiana. Stoga, stenjanje je poprilično mudra strategija glumljenja ženskog orgazma, iako zapravo nema ništa mudro u tome.

"Ako stenjete, partneru dajete do znanja da radi sve dobro, a to očigledno nije tako",kaže autorka i tzv. seksualna edukatorka Pati Brisben, koja savetuje ženama da se koriste stenjanjem i uzvicima samo kad je nešto dobro, a ne kad želi da prikriju ono što nije dobro da bi se pre završilo.

I ženke životinja se glasaju za vreme seksa

Lažno ili ne, žene nisu jedini primati koji proizvode zvukove za vreme seksa. Istraživanja u životinjskom carstvu otkrivaju da, na primer, ženke majmuna babuna, imaju velik broj kopulacijskih glasanja. To glasanje postaje sve kompleksnije kako se približavaju ovulaciji te kad se pare s baubunom koji je više rangiran na njihovoj društvenoj lestvici. Ženke makaki majmuna takođe proizvode kratke i glasne povike koji su okidač orgazma mužjaka, a primera je još…

Seksualne performanse i primati na stranu, vokalizacija tokom seksa svakako je odličan način da žene dobiju ono što žele u krevetu, a očigledno je kako su danas žene glasnije nego ikad pre jer su na to podstaknute.

"Žene su učene da preuzmu odgovornost nad sopstvenim užitkom, a one mogu učiniti i korak više te postati učiteljice svom muškarcu ", kaže Brisben, koja ističe kako je dokazano da stenjanje podstiče i ženski orgazam, odnosno uzbuđenje.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti