AKTUELNO

Veruje se da je treća godina veze kritična i da se posle nje par ili raziđe ili odluči na zajednički život, neke studije pokazuju da su supružnici najsrećniji kada u braku provedu 365 dana puta tri.

Na uzorku od 2.000 ljudi norveški naučnici su zaključili da je treća godina braka najidealnija zato što većina još nema dece, a istovremeno se raduje proširenju porodice.

- Supružnici su dovoljno dugo u braku da upoznaju mane i vrline partnera i da ih prihvate, sa njima se sažive i prestanu da ih kritikuju zbog nedostataka, a ako još nemaju decu, većinu novca troše na vlastite užitke. Putuju, izlaze, kupuju jedno drugom poklone, ugađaju sitnicama. Sve je podređeno zadovoljstvu, a već su se navikli jedno na drugo - objašnjavaju naučnici.

Isto istraživanje je pokazalo da problemi u braku uglavnom iskrsavaju u petoj godini, kada je sve teže uspostaviti ravnotežu između obaveza oko dece, karijere i posvećenosti partneru. Prioriteti supružnika se menjaju nauštrb njihovog intimnog odnosa. Studija je otkrila da ukoliko brak potraje do sedme godine, velika je verovatnoća da će biti večan, odnosno da ima odličan potencijal za dugoročan kvalitetan odnos.

#Brak

#Ljubav

'