AKTUELNO

Nije normalno kada jedan partner "puca" od strasti, a drugi uopšte nije zainteresovan za seks.

Odavno je prošao onaj period u vezi kada je seksualna aktivnost bila u zenitu? Postoje razlozi zbog kojih jedan partner nije zainteresovan za seks.

Da li postoji neki zdravstveni problem?

Mnoge hronične bolesti kao što su dijabetes, hipotireoza, koronarna bolest ili reumatoidni artritis mogu doprineti smanjenju seksualne želje. Libido se takođe može smanjiti prekomernom upotrebom alkohola i antidepresiva. Konačno, umor i depresija mogu igrati važnu ulogu u smanjenju seksualne želje.

Imate problema na drugim poljima veze?

Nedostatak komunikacije, učestale svađe i generalni osećaj udaljenosti kod jednog para može da izazove i nedostatak seksualne želje.

Šta je za vas "učestali seks"?

Da li ste sigurni da je ono što je za vas malo seksa, takođe malo i za vašeg partnera? Možda je ono što je za vas zadovoljavajuće, za vašeg partnera previše? Pre nego što i zvanično izjavite da u vašoj vezi postoji problem, porazgovarajte sa partnerom o učestalosti seksa i obostranim željama.

Možda se vaše telo promenilo?

Promene u životu - od selidbe, pa čak i promene posla mogu da budu važni faktori koji će uticati na vašu želju za seksom. Neke od telesnih promena od suvoće vagine tokom menopauze ili erektilne disfunkcije mogu dovesti do smanjenja seksualnog raspoloženja.

#Ljubav

#Seks

'