AKTUELNO

Britanski istraživači su sproveli istraživanje koje je dokazalo: odvojeno spavanje može spasiti romantičnu vezu.

Skoro polovina od 1,5 hiljada ispitanika je izjavilo da se osećaju ozbiljno neugodno kada dele krevet sa partnerom. Među glavnim razlozima su iritirajuće hrkanje, nesposobnost da se pronađe udoban položaj i režim mirovanja, što nije u skladu sa režimom druge polovine. 16% parova je odlučilo da prestane da spava zajedno sa partnerom u jednom krevetu. I to ima pozitivan uticaj na razvoj njihovih seksualnih odnosa.

Učesnici istraživanja su potvrdili da su počeli da češće imaju seksualne odnose nakon što su „otišli“ u različite spavaće sobe.

Zašto se to dogodilo?

Stručnjaci imaju nekoliko objašnjenja. Prvo, noć u svom krevetu, gde niko ne ometa vaš san, pomaže dubokom oporavku nakon napornog radnog dana. Opuštanje, zauzvrat, budi privlačnost kod partnera. Spavanje i odmor - spremni smo za seksualne aktivnosti i eksperimente. Ali loš kvalitet spavanja smanjuje naš libido. Drugo, senzacije tokom seksa nestaju ako delimo krevet sa partnerom dugi niz godina.

Nažalost, nemaju svi priliku da žive u stanu sa dve spavaće sobe. Međutim, bolno pitanje može se lako rešiti kupovinom dva kreveta. U mnogim zemljama takav način života u bračnim parovima odavno je prestao da bude egzotičan. Na primer, prema Nacionalnom fondu za spavanje Sjedinjenih Država, četvrtina parova redovno spava u različitim krevetima, vodeći računa o kvalitetu svog odmora. U Kanadi, skoro 40% ljubavnika radije spavaju sami u krevetu.

#Seks

'