AKTUELNO

Po načinu na koji se neko ljubi možete o toj osobi saznati mnogo, tvrdi naučnik Džastin Garsija, koji se godinama bavio proučavanjem navika ljubljenja u 168 različitih kultura širom sveta.

Prema njegovom istraživanju objavljenom u stručnom časopisu American Anthropologist, već iz prvog poljupca možete otkriti da li je neko pažljiv ili sebičan u krevetu, a u nastavku saznajte šta još možete saznati iz samo jednog poljupca:

Postoji li strast

Ljubljenje je najlakši način da saznate ima li strasti između vas. Uobičajeno je da se tokom ljubljenja u telu povećava nivo hormona dopamina, zbog čega se osećate uzbuđeno i srećno, a ako pak ne osećate ništa osim njegovog jezika u svojim ustima, to znači da između vas nema ni strasti, tvrdi Garsija.

Koliko brine o sebi

Svako u ustima ima specifičan ukus i zadah koji potiču od ishrane, genetike, zdravstvenog stanja i higijenskih navika, kaže Džastin Garsija. Da vaš frajer baš i ne vodi najbolju brigu o svom zdravlju i higijeni, osim lošeg zadaha, odaje i gusta pljuvačka, koju uzrokuje dehidracija.

Kakav je u krevetu

Garsija tvrdi da način na koji vas ljubi može otkriti i kakav će biti u krevetu. Ako počne s laganim poljupcima i istražuje šta vam se sviđa, verovatno će jednako pažljiv biti i pod jorganom. S druge strane, frajer koji je pri ljubljenju nasrtljiv i grub, verovatno je takav i u krevetu.

#Ljubav

#Muškarac

#Seks

'