separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

7 događaja iz prošlosti partnera koji mogu uticati na vaš odnos


Bez obzira da li vam se to sviđa ili ne, ali ulaskom u novi odnos ste uvek u opasnosti da zaglavite u otrovnoj romansi.


Činjenica je da neki od događaja koje je vaš partner iskusio pre susreta sa vama mogu negativno uticati na vašu zajedničku budućnost. Uz obostranu želju, naravno, sve poteškoće se mogu prevazići. Ali, za to je neophodno jasno razumeti gde opasnost vreba. 

Govorimo o 7 glavnih "duhova prošlosti" koji mogu uništiti novi odnos:

Finansijske teškoće - Ako vaš partner ima dugove, nekoliko otvorenih zajmova ili tendenciju rasipanja, to može ozbiljno uticati na vaš odnos. Pogotovo ako odlučite da živite zajedno i kombinujete budžet. Pre nego što kažete "da" kao odgovor na predlog za brak, razmislite o tome da li možete prihvatiti ovu situaciju. Prema statistikama, finansijski problemi se smatraju jednim od najčešćih uzroka raspada brakova.

Detinjstvo u nefunkcionalnoj porodici - Vaš partner je odrastao u porodici alkoholičara ili narkomana? Postoji mogućnost da će mladić početi da projektuje uspomene iz detinjstva u svoj porodični život. Uvrede i strahovi iz rane mladosti mogu se pretvoriti u ljubomoru, neopravdanu agresiju i nepoverenje. U takvom slučaju vredi kontaktirati psihologa - bez toga, nemoguće je izgraditi zdrave odnose.

Seksualno zdravlje partnera - Biti zainteresovan za intimnu prošlost partnera na prvom sastanku je veoma nezgodno. Međutim, stručnjaci uveravaju da je rasprava o seksualnom zdravlju vrlo važan deo veze. Prvo, jača nivo poverenja, a drugo, štiti vas od rizika genitalnih infekcija. Nema ništa čudno u tome, zajedno sa partnerom idite do najbliže klinike i proverite da li ima polno prenosive bolesti. Ova briga se ne odnosi samo na vaše zdravlje, već i na zdravlje vašeg partnera, kao i na kvalitet vašeg budućeg seksualnog života.

Varanje - Psiholozi kažu: oni koji su imali iskustvo preljube će biti skloni izdaji tokom celog svog života. Ulaskom u odnos sa takvim tipom, unapred raspravite o svojim očekivanjima. Najverovatnije, sam partner će priznati da nije spreman za nešto ozbiljno.

Loše ljubavno iskustvo - Tvoj novi dečko je nedavno napustio devojku? Budite spremni da vaš partner počne u nekom trenutku da ponavlja greške iz prošlih odnosa. Zato psiholozi uvek savetuju da napravite pauzu. Ovo vreme je neophodno da se osećanja ljutnje i frustracije povuku, i možete trezveno analizirati prošle odnose.

Dete iz prethodnog braka - Moraćete da prihvatite da će u rasporedu vašeg partnera, pored romantičnih asatanaka, biti i šetnje sa detetom. Kako se odnosi razvijaju, mogu se pojaviti drugi problemi. Na primer, možda dobijete unapređenje na poslu koje zahteva odlazak u drugi grad, a vaš partner neće moći da krene sa vama, jer gubi kontakt sa detetom. Kada stupate u vezu sa razvedenim muškarcem, budite 100% sigurne da ste spremne da delite partnera sa prethodnom porodicom.

Depresija - Vaš mladić je možda doživeo gubitak ili ozbiljan emotivni šok koji je doveo do depresije. Podsvesno, žrtva takve situacije može vas povući kao spasitelja - jedinu osobu koja je bila blizu u teškom trenutku. Međutim, nakon krize, partner možda nema uzajamna romantična osećanja prema vama. Ako je depresija postala dugotrajna, neke patnje i negativnosti partnera mogu lako preći na vas. Želite li pomoći? Prijavite se za zajedničku psihoterapiju - profesionalna podrška će imati dobar efekat kako na stanje momka tako i na razvoj odnosa uopšte.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti