separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

DOŽIVITE ZLATNU SVADBU: Četiri magična pravila koja će održati vašu ljubav živom i u poznim godinama


Nije tačno da se emocije u braku pretvaraju u naviku. Naprotiv. Ljubav može trajati večno.


Vreme teče i vi upadate u kolotečinu - to je najgori scenario za održavanje ljubavi u dugoj vezi. Sreća je da postoje četiri zlatna pravila koja vam mogu garantovati da ćete u ljubavi dočekati starost.

Postoje pravila na osnovu kojih se najsrećniji parovi razvijaju tokom vremena i načini na koje te promene utiču na odnos.

Veza ne može da sazri ako par nije otvoren za promene i ako nije spreman da se razvija. Kada stvari između partnera stagniraju predugo, to nije dobro za njihovu zajedničku budućnost.

Iste navike, komunikacijske veštine i interpersonalna dinamika koju ste imali u ranim 20-im godinama verovatno neće i ne bi trebalo da budu iste 25 godina kasnije - rekla je psihoterapeut dr Katlin Dalen de Vos.

Individualnost

U ranoj fazi zaljubljenosti parovi imaju tendenciju da provode dosta vremena zajednički radeći neke stvari, ponekad ostavljajući svoje individualne živote po strani. Međutim, kako vreme prolazi, stvari lagano počinju da se menjaju. Oni vremenom daju prioritet svojoj nezavisnosti, uspostavljajući ravnotežu između termina "ja" i "mi". Oni dozvoljavaju jedno drugom da se razvijaju kao pojedinci, svako sa svojim sopstvenim hobijem, interesima i prijateljstvima.

Autor: Unsplash

Poboljšanje u komunikaciji

Dobra komunikacija je temelj svake srećne, zdrave veze i bez nje partnerstvo ne može da napreduje. Vremenom ćete poboljšati svoju sposobnost da izrazite svoje potrebe i želje, kao i da naučite da budete bolji, saosjećajniji slušaoci. Zdravi parovi imaju naviku da ulaze u konflikt umesto da ignorišu problem, a na taj način sprečavaju nastanak ozbiljnijeg problema.

Održite vezu uzbudljivom

Najsrećniji parovi nastavljaju da traže nove načine da održe vezu zanimljivom, odlazeći u novi restoran, volontirajući u nekoj humanitarnoj organizaciji ili eksperimentišući s novom pozom tokom seksa. Parovi koji uspešno sazrevaju tokom vremena pronalaze načine da ostanu srećni i uzbuđeni kada je reč o zajedničkom životu.

Ostanite znatiželjni

U trenutku venčanja, pogotovo ako ste se dugo zabavljali, možda ćete pomisliti kao da znate sve o vašem partneru, njegovim čudnim navikama, poslu iz snova, porodičnoj dinamici i slično. Međutim, uvek postoji nešto što ne znate o svom partneru tako da se preporučuje da i dalje s njim razgovarate o nekim slatkim detaljima iz prošlosti da biste se dodatno povezali.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti