AKTUELNO

Emotivna ispunjenost je važna svakome od nas.

Koliko ste spremni za vezu ne pokazuje samo vaša potreba za emocijama i pripadnošću, već neke karakteristike vaše ličnosti i ponašanja koje mogu da privuku i zadrže partnera.

Postoji pet jasnih pokazatelja da li ste spremni za stabilnu vezu ili ne. Ukoliko ste zaista spremni, ne možete da tražite nekoga samo kako biste se rešili usamljenosti, već trebate da tražite partnera koji će razumeti vašu ljubav i biti spreman da deli svoj život sa vama. Ovo su jasni pokazatelji da ste spremni za ovakvu vrstu obaveze.

Želite “nešto više”

Spremnost da se odreknete singl život adolazi iznutra. Ukoliko ponekad želite da se mazite sa nekim i gledate film sa dragom osobom, to bi mogao da bude jedan od pokazatelja da ste spremni za vezivanje. Želja za većom intimnosti i povezanosti sa nekim znači da ste spremni da uložite vreme, emocije, podršku i energiju u odnos sa partnerom.

Napuštanje ideala muškosti

U pojedinim društvima postoji veliki pritisak na muškarce da izbegnu ozbiljne odnose u korist povezivanja sa više žena. Ovo je sastavni deo društvene zablude koja hvali neženje i ohrabruje ih da budu slobodni strelci. Kada muškarac prestane da brine o ovoj neumesnoj slici idealnog muškarca i shvati korist koju može da ima u emotivnom odnosu, tek onda je spreman za ozbiljnu vezu.

Važnost sopstvenih stavova

Razlučite sebi šta vam je važno, koje su vaše vrednosti, šta je to što vi želite, šta vam je potrebno, a zatim potražite sigurnog partnera koji može da zadovolji vaše mentalne, emotivn epotrebe i potrebe za vezom.

Veza ne mora da znači “smirivanje”

To što ste našli partnera ne znači da morate nužno da upadnete ukolotečinu koju bi sa sobom trebalo da donese neka veza. Ulazak u vezu ne znači da će vam život postati dosadan. Možete da imate zajedničke avanture i raznolikost iako ste u ozbiljnoj vezi. Dogovarajte se sa partnerom o nekim avanturama i eksperimentišite.

Potreba za vezivanjem

Možda će vam zvučati patetično, ali ako duboko u sebi sigurno osećate potrebu da se vežete za određenu osobu onda ste verovatno i spremni za neki takav potez. Najbolji znak da ste premni za ozbiljnu vezu jeste istinska, duboka želja za vezivanjem.

#Ljubav

#Seks

#Veza

'