AKTUELNO

Život nakon razvoda treba da se nastavi i vreme za izlaske kad tad dođe ponovo.

Izlasci nakon razvoda nikada nisu laki, a svako ko kaže da jesu ili preuveličava ili ne govori istinu. Zbog toga nemojte biti prestrogi prema sebi. Započinjanje nove veze posle nečeg tako bolnog i teškog ponekad može biti zastrašujuće. Međutim, veoma je važno da ponovo počnete graditi svoj ljubavni život. Zapamtite na kraju tunela uvek postoji svetlo. Samo morate biti voljni da ga nađete.

Donosimo vam deset stručnih saveta kako da počnete izlaziti nakon razvoda. Sigurno neće biti lako, ali možete se nositi s tim.

Upišite kurs

Ako ste nervozni zbog novih izlazaka upišite kurs kulinarstva, steličarstva ili neke umetnosti. Posetite internet i nađite neki kurs koji vam je interesantan. To će vam pomoći da steknete rutinu izlazaka.

- Ohrabrujem nedavno razvedene muškarce da pohađaju časove i upoznaju nekog novog. Na taj način možete i upoznati nekoga, a to će olakšati muškarcima koji su odavno prestali izlaziti da upoznaju nekog novog, rekla je seksologinja Sani Rodžers.

Izaberite izlazak u javnosti za prvi date

Rodžers predlaže da na prvi sastanak izađete na pijacu. Budući da je to javni prostor osoba s kojim izazite osećaće se sigurno, a imaćete i tema za razgovor.

- Možete razgovarati o cveću i voću dok lutate i kupujete zajedno. Ako je izlazak na pijaci prošao dobro predložite joj da izađete na kafu, sladoled ili na piće, rekla je Rodžers.

Možete čak početi da planirate i drugi sastanak. Predložite joj kupovinu nekoliko ključnih sastojaka i predložite joj da nakon kupovine zajedno pripremite večeru.

Adrenalinski izlazak

Rodžers kaže da previše adrenalina na prvom sastanku sigurno uzrokuje i drugi sastanak. Izađite u prirodu, na planinarenje na primer, to će vam pomoći da stvorite dublji kontakt s partnerkom. Možete probati i vožnju kajakom.

Način upoznavanja se promijenio, morate to prihvatiti

Morate znati da su se neke stvari od vašeg poslednjeg izlaska promenile. Aplikacije i online stranice sada su primarni oblik upoznavanja. Susreti uživo i dalje se dešavaju ali dosta manje nego je to bilo pre. Umesto da budete frustrirani iskoristite stare veštine i nadopunite ih novim. I zapamtite tretiranje žene s poštovanjem i dobri maniri nikada ne izlazi iz mode.

Uživajte u iskustvu

Ne očekujte da ćete sresti ženu svog života već na sledećem sastanku. Prvi sastanak ne morate shvatati previše ozbiljno. Oslobodite se i zabavite. Važno je da ne budete pod pritiskom. Naravno, izašli ste iz dugog braka ali to ne mora da znači da morate biti ozbiljni u novoj vezi. Budući da imate prethodno iskustvo, ne žurite u sledeću vezu i idite polaklo. Ne pokušavajte se oženiti sutra, već uživajte u upoznavanju.

Budite ono što jeste

Ovo je zastrašujući period u vašem životu i to je uredu. Vratili ste se na početak i sigurno se pitate kako početi. Sumnja u sebe prirodna je emocija i svima nam se dešava. Kad o tome mislite podsetite sebe da ste dovoljno dobri, dovoljno pametni, dovoljno zabavni. Nemojte se pretvarati da ste ono što niste. - Ako ste glupi, budite glupi. Nikada nemojte lagati i glumiti jer će vam maska jednog dana svakako spasti. A i dokazano je da žene vole pomalo glupave muškarce, rekla je seksologinja Kristi Overstrit.

#Sastanak

'