AKTUELNO

Ili: Kako naša primarna porodica utiče na naš sadašnji seksualni život?

Praznici donose mnogo lepih stvari. Oni, takođe kristališu “kritične trenutke”, kada nismo dobili ono što smo hteli, a bilo nam je jako potrebno. Na kraju godine svi pravimo bilans, naših prošlih porodičnih , poslovnih ili ljubavnih odnosa.

Muškarci, kao i većina osoba uopšte, se tokom praznika bore sa nagomilanim razočarenjem iz prošlosti, a što direktno utiče na njihov seksualni život. Oni srećnici koji su imali dobre odnose sa roditeljima i koji nose samo lepe uspomene iz novogodišnjeg doba svog detinjstva, imaju unutrašnju snagu i stabilnost koje sada obilato poklanjaju svojim partnerima i porodici.

Kod nekih ljudi, novodišnji rituali podsećaju na prošlost, što nije uvek prijatno. Tako se neki jasno sećaju nekih tužnih scena za prazničnom trpezom kada je tata bio pijan, ili tuge koju su osećali kada je njihova razvedena mama zaboravila da kupi toliko željeni poklon, ili perioda kada su ostali uskraćeni za poklone i novogodišnju proslavu jer je njihov roditelj ostao bez posla. Sećajući se tih stvari, muškarci najčešće nisu mnogo raspoloženi za praznične ljubavne igrarije sa svojom partnerkom. Ako niste prevazišli vaše gubitke, osećate da duh prošlosti lebdi kraj vas. Neprijatan osećaj dodatno pojačava nezadovoljstvo seksualnim životom, i nezadovoljstvo uopšte.

Foto: Unsplash

Kada muškarac inicira seks i žena ga odbije, sva prošla razočaranja i odbijanja se ponovo pojavljuju pred njim i on biva zastrašen. Kao da padaju u vodu sve njegove fantazije o seksualnom životu.

Dodir predstavlja savršenu uvertiru za seks. Dodir je prvi oblik ljubavi koji smo dobili od naših roditelja. Nežnost ili nedostatak ljubavi koju smo primili u našoj primarnoj porodici daju ton našem ljubavnom i seksualnom životu, Kao deca, dok odrastamo, želeli smo da mislimo da je svet dobro i sigurno mesto. Bez ljubavi, mi smo samo nervozna deca koja ne znaju da vole, i nisu sigurni kako da prime ljubav. Onda zaključujemo da smo bili loši i postajemo trajno zabrinuti da naše potrebe nikada neće biti ispunjene. Seksualna želja je univerzalna potreba kod ljudi, a anksioznost da nikada nemamo dovoljno ljubavi, i da nikada nismo zadovoljni ljubavnim odnosom, proističe iz nesigurnog detinjstva.

Dragi muškarci, seks je divna prilika da od žene koju volite i želite, primite fizičku ljubav koja vam nedostaje, ili koju niste dobijali tokom života. Mnoge od nas to smiruje. Orgazam je tako moćno iskustvo. Pruža nam osećaj jedinstva i zajedništva. Ako ste voljeni, osećate se dobro u svojoj koži, kao da time brišete možda ne tako srećno detinjstvo. Seks vas može podstaći da se zalečite, i da svu tu ogromnu energiju koju donosi prihvatite sada, kao jedan od oblika ljubavi.

Ljubav i seks će u jednom trenutku će biti upravo onakav kakav želite, i kakav vam je potreban. Ponekad ćete biti previše umorni, ne baš uzbuđeni, ljuti zbog tekućih problema. Naši partneri nisu odgovorni za naše osećanje praznine. Čak i kada znamo da nas vole i žele da nas usreće, i kada smo im rekli šta želimo, oni, nemaju tu sposobnost da ispune prazinu koju nosimo u sebi.

Foto: Pixabay.com

Praznici su prilika da donesemo odluku da napredujemo. Da porastemo. Biti odrastao znači da treba tražiti ono što želimo. Prihvatiti ljubav koju smo tražili. Prihvatiti činjenicu da su naši partneri samo ljudi, nisu svemoćni i ne čitaju misli. Odreći se ideje da će naša partnerka sve znati i umeti. Često naše žene ili devojke i ne znaju šta mi želimo od njih. One nisu Deda Mraz, niti seksi Mrazice, iako nas uzbuđuje kada se tako obuku. Iako nam se čini da posedujemo njeno telo tokom seksualnog odnosa, mi nikada ne možemo potpuno živeti u njenom umu, kao i u umovima drugih ljudi.

Seks je najbolji novi početak. Seks je jedan od puteva intimnosti. Počnite sa seksom, i prigrlite ljubav vašeg partnera. Neka vam pomogne da razrešite prošlost, zatvorite vrata prošlosti, uživate u sadašnjosti i zajedno sa partnerom seksom započnete pisanje budućnosti i vaše zajedničke istorije. Prestanimo da kroz naše partnere gledamo duhove naše prošlosti. Upijmo svu želju i energiju predstojećih praznika, koja će nam pomoći da se u nama rodi nova, ogromna životna i seksualna energija.

Srećnu Novu godinu i predstojeće praznike želi Vam Afrička šljiva!

Za puno budućih nezaboravnih trenutaka, Afrička šljiva će uvek biti tu uz vas!

Više o ovoj temi i Afričkoj šljivi pročitajte više OVDE.

Autor: Pink.rs

#Seks

'