AKTUELNO

Vreme leči sve, to znate i sami, ali kako da pregrmite ove najteže, prve dane nakon raskida?

Pratite naš kalendar i uz pomoć ovih saveta zakoračite u novi, seksi, uzbudljiv život.

Prvi dan

Promenite pozadinu na mobilnom telefonu

Ako spadate u one devojke koje imaju fotografiju svog dečka na mobilnom telefonu, ta se praksa ukida. Danas. A ako ste imali samo običnu pozadinu, vreme je da to promenite i da izaberete neku inspirativnu fotografiju koja će vas pratiti na ovom desetodnevnom putovanju. Nemojte mnogo razmišljati, samo krenite u pravcu koji vas privlači. Slika biljke koja će vas podsetiti da dišete ili životinje koja je za vas simbol moći… svaki put kad pogledate u telefon, ona će vas podsetiti da ćete se izvući iz ovog lošeg raspoloženja.

Drugi dan

Kažite svim prijateljima

Odmah javite najboljim prijateljicama, zatim promenite status na Fejsbuku i, konačno, pošaljite i ostalim prijateljima poruku da ste raskinuli. Ovaj je potez, iako zaboli kao kad povučete flaster s kože, izuyetno je važan. Kad to kažete ljudima, onda deluje konačno i realno. Suočite se s raskidom. I još nešto - iznenadićete se koliko ćete utešnih poruka dobiti od ljudi kojima je stalo do vas.

Foto: Pixabay.com

Treći dan

Sastavite svoj leksikon prekida

Sačuvajte sve poruke koje primate od prijatelja – od onih u kojima vam priznaju kako su uvek smatrali da je vaš bivši kreten do onih koji vas podsećaju da ste sjajna osoba i da podržavaju vaš novi, singl status. Od tih poruka sastavite kolaž i jedan primerak nosite u torbi, drugi zalepite na ogledalo u kupatilu, treći stavite na noćni ormarić. Kad god poželite da pozovete bivšeg, bacite pogled na taj leksikon. Prava kombinacija reči sprečiće vas da napravite grešku!

Četvrti dan

Izađite na piće s drugaricama

Naime, drugarice će već svojom prisutnošću napraviti energetski štit oko vas. Ne prihvatajte flert s muškarcima, ne reagujte na dobacivanja. Veče treba da bude posvećena vama. Na kraju, neka vas dve prijateljice isprate do kuće i toplo zagrle za laku noć. Biće to idealan uvod za odlazak na spavanje s osmehom na licu.

Peti dan

Foto: Pixabay.com

Kupite kartu

Razmislite dobro o svima onima koje ste zapostavljali dok ste bili u vezi – da li je to baka ili možda prijateljica iz djetinjstva koja živi u obližnjem gradu? Spakujte se i za vikend uputite kod nekog koga stvarno volite.

Šesti dan

Nabavite sveže namirnice

Sada možete probrati ono što zaista volite. Ako je on insistirao na prženom i slanom kikirikiju, vreme je da kupite kikiriki u ljusci koji vi više volite. I nemojte da vam onaj komad šunke koji je on kupio stoji u frižideru. Potrošite ga što pre, makar ga podelili s mačkom.

Sedmi dan

Spakujte njegovo smeće

Nabavite jednu kutiju. (Ako je veza bila kraća, možda će poslužiti i kutija od cipela.) I spakujte u nju sve što vas podseća na njega – ulaznice za bioskop od “one” subote, stari šal koji je zaboravio kod vas. Da, da, i onu haljinu s rođendanske žurke. Ne plašite se, ne morate baciti kutiju. Samo je dobro zalepite selotejpom i stavite na najmračniju policu. Budite okruženi isključivo onim stvarima koje vas podsećaju na vas jer vi ste centar svog sveta, zapamtite to.

Osmi dan

Kupite novu majicu

Neka bude šarena, luckasta, s nekom smešnom porukom. Dakle, bivši vas nije ni ljubio ni grlio u toj majici, ništa na njoj ne podseća na njega, u njoj ste potpuno NOVI vi. Ako vam se sviđa ta ideja, možete i spavati u njoj. Vi znate zašto.

Deveti dan

Ponovno pročitajte knjigu koju ste nekad voleli

Prošetajte do neke knjižare i pronađite stari primerak. Pročitajte opet onu krimi priču ili dečju knjigu u kojoj ste nekad uživali. I prisetite se koliko ste toga proživeli i naučili otkako ste je poslednji put čitali?

Deseti dan

Foto: Pixabay.com

Promenite perspektivu

Pronađite izložbu, knjigu ili film u kojima su žene i ženski doživljaj sveta središnje teme. A možda i izložbu, i knjigu i film? Na internetu pronađite fotografije na kojima se žene prikazuju izvan tradicionalnih uloga i ištampajte one koje vam se najviše svide pa napravite izložbu u svojoj spavaćoj sobi. Sve se može preokrenuti, pa čak i ono u što ste do juče verovali i to nije nužno i smak sveta.

J. Stanković

#Ljubav

#Raskid

#Veza

'