AKTUELNO

Nakon višemesečnog planiranja i aranžiranja slobodnog vremena, odlučili ste da zajedno sa celom porodicom odete na putovanje. Kako isplanirati ceo put?

Pripremaju se liste stvari za nošenje, rekviziti, pune se koferi, pakuju se sitnice i kupuju stvari koje nam nedostaju. Iako je pomalo sve ovo naporno, ne možemo reći da ne volimo da putujemo sa našim najbližima. Destinacija sve vreme čeka, a vi ne znate gde ćete prvo i na koju stranu. Da li ići sa grupom koju vodi vodič? Ili se ipak odlučiti za samostalni obilazak grada?

Najbolje je da uštedite novac, sami istražite destinacije i uradite nekoliko stvari sa našeg spiska koje će vam pomoći da kompletirate vaš aktivni odmor!

Živa svirka

Nju Orleans bez džeza i bluza? Rio de Ženeiro bez sambe? To nije to! Nakon večere se uputite u centar grada u kojem ste odseli i pronađite živu muziku koja će vam u potpunosti prijati. Igrajte sa partnerom i decom, aktivirajte ih i neka im ovo veče bude jedno od najlepših. Bilo da ćete otići na “bum” ili se ispitati za ajbolja mesta, u svakom slučaju će vam prijati muzika koju ne možete svakodnevno čuti u vašem gradu u kojem živite.

Surfovanje

Ovo se odnosi na sve one koji naravno odu na pravo letnje putovanje, na more. Iako je ovo očekivano, sa druge strane i nije toliko. Zajedno sa decom probajte da naučite da surfujete, što će povećati i njihovo i vaše samopouzdanje, izdržljivost, koordinaciju i snagu. Ako nema talasa, pronađite u vašem mestu simulatore koji će vam se sigurno svideti. Napravite igru – ko će duže ostati na dasci! Pripremite obavezno kameru...

Idite na čas kuvanja

Naučite da pravite obroke po kojima su zemlja ili grad u kojem odsedate popularni. Ovo iskustvo će vas približiti i sigurno vam ostati u odličnom sećanju, plus – svi ćete moći da pravite specijalitete kada vam se budu prijeli!

Odlazak na pijacu ili buvljak

Umesto da odete u prvi tržni centar, koji je praktično isti u svakom gradu, pa i u našem, obiđite pijace i otvorene buvljake na kojima ćete pronaći sjajne stvari, od sitnica, do odeće, obuće i suvenira za sve vaše prijatelje. Atmosfera je takođe nešto što treba da osetite na ovakvim mestima – jer je neverovatna!

Šetnja

Umesto da po ceo dan budete po muzejima i u zatvorenim grupama, pe nego što odete na putovanje istražite mesta koja treba da posetite sami. Tako sa svojom porodicom možete da organizujete dugačke šenjte, bez ograničavanja i da istovremeno posetite sve što želite. Mnogo je lepše tako, verujte nam!

#Odmor

#Porodica

'