AKTUELNO

Biće dosta zategnutih situacija, ali i ljubavi.

Mesec oktobar kreće sa Marsom na južnom čvoru u Vodoliji u kvadratu sa Uranom iz Bika i trigonom sa Suncem i Merkurom iz Vage što znači da će sa jedne strane biti dosta destruktivnih i zategnutih situacija.

Akcije i želje mogu biti neskladne sa društvenim standardima, neke stvari se mogu raditi pogrešno ili će neko biti na pogrešnom mestu. Suprostavljanje je naglašeno, oponašanje drugih osoba, upijanje besa i ispoljavanje frustracija.

Sa druge strane, Sunce u aspektu sa Marsom daje muške atribute, hrabrost, odlučnost iako Vage odugovlače sa odlukama sada će to raditi brže i odlučnije, piše astrolog Željka Knežević. Izdržljivost i znatna fizička snaga biće izražena pa se preporučuje da se pokrenete i bavite sportom.

Venera, boginja ljubavi i svakih dobara, može nam donete neke stare tokove, kako u ljubavi, tako i u partnerstvima, poznanstvima pa se spremite na staro- novu budućnost i buđenje uspavanih emocija.

U jednom periodu Venera će biti u kvadratu sa Marsom iz Vodolije pa nam taj aspekt može doneti emotivne probleme sa suprotnim polom ili neko iskorišćavanje za neku korist zbog seksualnog uživanja, a mogući su i konflikti poslovnih partnera.

Prosto, neobuzdana strast može doneti prostačko ponašanje prema ženama i mnoge štete i poniženja. Mlad Mesec se dešava 9. oktobra u Vagi a pun Mesec će biti 25. oktobra u Ovnu.

OVAN

Kod vas je naglašen ceo mesec kroz profesionalno angažovanje i pregovore koji daju odličan ishod. Treba da budete spremni i organizovani, posebno oni Ovnovi koji se bave većim poslovima. Sada je pravo vreme da zgrabite svoje prilike. Držite se svojih poslova i planova da ne bi došlo dao konflikta sa kolegama i nadređenima. Sada je vrlo dobra finansijska transakcija i povoljno ulaganje u poslove vezane za nekretnine. Emotivno vi sada želite da transformišete svoj brak ili vezu i uvedete neke nove promene za sebe i partnera. Sada je idealan period ako imate problema sa partnerom da pričate i da ih razrešite. Slobodni sada bez bojaznosti mogu napraviti prvi korak da više ne budu sami i slobodni. Samo polako sa emocijama, nemojte biti previše opsednuti već dozvolite partneru da malo i diše. Opustite se, izgladite odnose sa prijateljima i bliskim osobama, oprostite i pričajte sa zavađenima da biste se osećali lepo i srećno.

BIK

Vaša vladarka Venera će biti u polju partnera pa vam može, uz pomoć Marsa, pokrenuti takmičarski duh sa kolegama što vas može učiniti vrlo uspešnim. Ako imate od ranije neko neslaganje, sada je vrlo povoljno da se ti odnosi uz pomoć Venere stave u harmoniju, da se lepo organizuju i razreše problemi. Ovo je dobar mesec za vas jer prosto dobijate informacije koje su vam potrebne da dođete do uspeha. Nemojte se ulenjiti već dajte sve od sebe i uspeh neće izostati. Emotivno dosta aktivan mesec pa će osobe koje su u braku ili vezi morati ipak da ulože dosta napora da izbegnu neslaganja i još dublji nesklad i svađe. Vas sada i najmanja sitnica nervira jer je Uran u vašem znaku i vi ste kratkih živaca. Slobodni Bikovi sada imaju puno druženja, neobaveznog flerta i neće lako pokloniti svoje srce bilo kome. Sada je potrebna transformacija i promena rutine da bi nešto krenulo pozitivnijim tokom. Intuicija je izražena pa je i poslušajte, više spavajte, vežbajte i ako vam je potrebna dijeta, pridržavajte je se.

BLIZANCI

Svima koji su zaposleni sada se stvaraju lepe mogućnosti i okolnosti vas navode velike uspehe, posebno ako imate veze sa javnošću i nekom vrstom prodaje. Pojedini Blizanci mogu imati učestala putovanja, kako unutar zemlje, tako i u inostranstvo. Nova poznanstva se stvaraju i neka bitna prijateljstva koja će vam mnogo značiti u budućnosti. Nezaposleni Blizanci imaju mogućnosti da se zaposle, ali to nije posao koji vi očekujete pa se preporučuje da krenete sa tim nekim, da li malim ili sezonskim poslom. Preko toga sledi bolji jer su baš ta poznanstva bitna koji će odigrati ulogu za vaš posao. Emotivno svi vi koji ste u vezi ili braku ne bi trebalo da imate problema, jedino ako vas vaš partner ne poznaje dobro i ne zna šta vi (ne) volite i šta pa u tom može biti nesklad. To je jednostavno rešiti, samo mu kažite šta ne volite. Svi imate odličan mesec pa neki slobodni mogu ući u novu vezu ili neko poznanstvo produbiti u nešto lepo i kvalitetno. Opušteno uživajte sa svojim partnerom u ljubavi. Vi se možete razboleti od emotivnog tereta pa budite opušteniji.

RAK

Ovog meseca imate dosta obaveza i nekih težih poslova, pa čak je moguće da morate doneti jednu bitnu odluku. Sagledajte činjenice, razmislite dobro pa tek onda odlučite. Ovo je jedan od težih poslovnih meseci. Emotivno vam donosi olakšanje i pomoć da sve to izgurate. Ako ste u vezi ili se sa nekim neobavezno viđate, sada treba da se dobro zapitate da li ta osoba želi nešto dublje i ozbiljnije sa vama. Slobodni Rakovi imaju ceo mesec pred sobom za puno druženja, dosta flerta. Ne razmišljate o dubokoj ljubavi i vezivanju već vam je dovoljno da imate polet i energiju za poslovne uspehe. Svi Rakovi koji imaju porodicu treba više da joj se posvete i da planiraju neki odmor zbog iscrpljivanja na poslu i novog talasa koji nadolazi. Provodite više vremena sa bliskim osobama jer se vi tako punite pozitivnom energijom.

LAV

Pravi je mesec i momenat da sve ideje, planove, projekte i započete poslove sprovodite u dela. Sada nije važno čime se bavite već da sve sprovedete u realizaciju što će vam se sigurno isplatiti. Kako vam u ovom mesecu budu pristizale finansije, tako ih možete uložiti u neke nove poslove bez da brinete. Emotivno vam nedostaje razumevanje vašeg partnera pa se može desiti dosta kritike sa vaše strane, pa čak i svađe. Budite osećajniji i nemojte sve pogrešno tumačiti da ne dođe do razlaza u vezama ili braku. Nije vreme da slušate tuđe savete već oslušnite svoje unutrašnje biće i odlučite sami. Ispravno čitajte znakove pored puta da bi vam uspeo brak, veza i slobodnima nova veza. Obratite pažnju na san i pazite da budete odmorni jer vam prestoji dosta naporan poslovan period. Brinite o sebi.

DEVICA

Sada sve podređujete finansijama pa se ne preporučuje da sami donosite odluke već da se posavetujete sa nekim pre nego uložite u nešto ili prosto da ne odete u drugu krajnost, da previše štedite, već napravite balans. Device koje rade u bankama ili negde gde se prebrojava novac ili isplaćuje u menjačnicama itd. treba sve da prekontrolišu više puta da ne dođe do greške. Pojedine Device će sada koristiti svoj šarm da ih nadređeni primete i sprovedu svoje ciljeve koji već odavno čekaju na realizaciju. Emotivno već odavno treba da razmišljate da pravite kompromise a ne da radite samo ono što vama prija, jer i druga strana ima svoje neke želje. Bitni su kompromisi da ne bi došlo do konfliktnih situacija. One pet mogu biti vezani za finansije jer nemate dovoljno novca pa vas to može činiti nervoznim, a za to nisu krivi vaši voljeni. Potrebno je da se primirite i ne posmatrate sve kroz materijalnu stranu života već opušteno, da se družite i pričate sa svojim voljenima i ne zamarate pričom ostale. Potrebno je druženje i opuštanje u stvarima koje vas relaksiraju da biste sve ciljeve sproveli do kraja.

VAGA

Svi poslovi vezani za komunikaciju sada će biti uspešni jer vam nije problem da pričate. Mnoge Vage sada mogu da se promovišu ili daju oglase za svoj sopstveni rad. Vaša genijalnost je u ubeđivanju i veštini diplomatskih razgovora pa možete sada sve iskoristiti u ovom mesecu. Emotivno vama se razne varijante i pitanja motaju po glavi a sada, kada je Venera u Škorpionu, vi idete na sve ili ništa što je prava formula Venere u Škorpionu. Zauzeti će sada imati priliku da pričaju sa partnerom o tome šta ih je mučilo u poslednje vreme i taj razgovor može biti dosta konstruktivan. Napokon ste smogli snage da iskažete sve što mislite. Iako Venera u Škorpionu zna da povredi partnera, sada nije takva jer imate konstruktivnost. Vrlo je pozitivan period da se realno sagleda veza i njena budućnost. Suština veze ili braka su sada razgovori i kompromisi. Slobodne Vage, ako ne upoznaju nekoga gde vide perspektivu, odlučuju se i dalje da budu same da ne bi trošile vreme uzalud. Osoba koja bude zainteresovana može pogrešno protumačiti da ste bezobrazni i hladni dok vi ne vidite sebe pored nje. Sada ne treba čekati, prava prilika je na dohvat ruke, samo je zgrabite. Više se družite i uživajte a negativne osobe izbegavajte.

ŠKORPIJA

Odličan period za posao i sticanje prisnih prijatelja na poslu i kolega sa kojima radite. Mnogi odnosi i pored zabave mogu biti dosta korisni. Izraženi su najviše poslovi sa komunikacijom u većoj masi ljudi. Vreme je da se obračunate i krenete u trku sa konkurencijom. Pokrenite nešto novo i ne plašite se da nećete uspeti. Samo napred. Za sve Škorpije koje su u vezi ili braku divan je period da se približe partneru, a pogotovo ako putuju negde zajedno. Dobro bi bilo da se sada opustite i zaboravite na sve probleme iz prošlosti. Odlično se pokreće i vaš seksualni život uz podršku Neptuna “moja mašta može svašta” , gde razbijate sve tabue. Slobodne Škorpije treba da odbace potražnju za sitnim detaljima jer niko nije savršen, pa neke stvari mogu biti čak i simpatične iako nisu savršene. Izbegavajte impulsivnost i naglost ovog meseca. Usled mnogo obaveza potreban vam je odmor, da se osamite i izolujete od svega i svačega.

STRELAC

Generalno gledano, ništa se ne menja poslovno, jedino ako vi niste planirali neke nove tehnologije da uvedete u vaš postojeći posao što vam može doneti dobre rezultate. Ako u prethodnom mesecima niste bili zadovoljni sa finansijama, sada je pravi mesec da to nadoknadite i budete zadovoljni. Potrebno je, ako unosite neke novine ili izmene u posao, da dobro isprobate pre uključenja u posao. Emotivno zauzeti mogu da tapkaju u mestu i da podetinje usled želje da budu mladi i da okrenu stranicu kada je partner u pitanju. Pojedini mogu imati potrebu da budu u blizini svoje porodice, partnera i dece. Monotoniju i tapkanje u mestu možete lako rešiti samo da popričate sa partnerom koji se može promeniti na bolje. Slobodni mogu upoznati neku novu osobu koja im se može dopasti i to ne mora ostati samo flert, moguće je i nešto više. Svakako ovo je jedan lep mesec bez mnogo uzbuđenja i trzavica. Dobro se osećate i ovog meseca posvetite pažnju sebi.

VODOLIJA

Mogući problemi na poslu vas mogu dovesti do toga da se udaljite od onog što vas frustrira. Koliko god problemi delovali veliki i nerešivi, ipak pomoću svoje intuicije možete to razrešiti. Sada je bitno da naučite iz problema da ne idete srcem već se opredelite na razmišljanja. Uprkos svim problemima vama ipak predstoji lepa finansijska dobit. Verujte u sebe i svoju intuiciju! Emotivno zauzete Vodolije se osećaju kao druge osobe usled velikog uticaja partnera. Uzbudljiv i strastven odnos vama može prijati. Iako se ne slažete u potpunosti sa partnerom, nekim čudom mu popuštate. Slobodni su preplavljeni sa strašću i željom za ljubavi pa mogu se desiti neke neobavezne avanture. Izbegavajte egoizam da ne biste propustili lepe prilike. Ne dozvolite da neko uzdrma vaše poverenje već se pouzdajte u jednog prijatelja koji vas najbolje poznaje i koji vas može podići ako padnete.

RIBE

Sada je jako važno da slušate, da se dogovorite i timski rad će biti dobar. Moguće je da dobro prodate svoj rad i privučete pažnju na sebe. Uglavnom, sve je isto na poslu, čak i iskušenja su ista. Potrebno je uvek dobro razmisliti pre nego odreagujete ili uradite neke stvari. Za sve one koji su u braku ili vezi gde postoje i deca može doći do nesporazuma, jer oboje hoćete da isterate svoje mišljenje. Savetuje se da je timski rad bitan u poslu, a i u porodici da se zna ko šta radi i šta je svrsishodno za harmoniju tima. Ribe koje su samožive i gledaju samo svoje zadovoljstvo u seksu sada je vreme da se promene. Slobodne Ribe sada mogu promeniti svoj status u vezi. Pojedine Ribe ne treba da dozvole da ih neko maltretira već tražite kompromisno rešenje koje može uvek da se pronađe. Zbog emotivnosti možete postati jako namćorasti i nervozni pa pokušajte da se isključite i opustite.

#Horoskop

'