AKTUELNO

Treba da znate i da je ona baš teška za održavanje!

Crvene nijanse kose već su nekoliko sezona totalno u trendu, a ako ste odlučili da se priključite u ‘timu crvenih’, zašto se ne biste odlučili i za upečatljivu nijansu koju su stilisti kose pomalo neobično nazvali – flanel.

Iako smo reč flanel dosad isključivo vezivali za tkaninu za karirane košulje koje je popularisao grunge pokret tokom ’90-ih, kad su u pitanju frizerski tonovi, radi se o posebnoj nijansi koja uključuje bakrene tonove, pa sve do tople smeđe boje s mrvicom ljubičaste.

To je miks između crvene i smeđe kao stvoren za jesen, a idealan je za sve one koji žele neku promenu nakon leta i osunčanih pramenova.

Flanel crvena odličan je odabir za devojke i žene koje bi se rado obojile u smeđu, ali se boje da im je ta nijansa previše tamna.

Vodite se prema ovom pravilu: ako bolje izgledate s hladnijim tonovima, zatražite od vašeg frizera efektne nijanse vina ili ljubičastocrvenu, a ukoliko vašem tenu bolje stoje topli tonovi, nećete pogrešiti s nijansama bronze ili bakra.

Pre nego što se odlučite na promenu, neka vas nadahnu prekrasne boje kose crvenokosih zvezda poput Kejt Neš, Ejmi Adams, Debre Mesing, Eme Stoun ili Moli Ringvald.

Savet za kraj: za koju god se nijansu crvene odlučili, treba da znate da se crveni tonovi najbrže ispiraju i da je crvena boja najteža za održavanje.

Crvena kosa je vrlo osetljiva, lako se ispira i bledi, pa treba izbegavati sve što je oštećuje, poput preteranog izlaganja suncu ili šampona sa sulfatima, koji su pravljeni da se što delotvornije reše nečistoće i masnoće, ali imaju i manu: uspešno se rešavaju i boje, zato birajte sredstva koja ne pene mnogo. Stručnjaci za kosu savetuju korišćenje proizvoda za obnavljanje boje koji ujedno neguju kosu.

#Kosa

#Lepota

#Žena

'