AKTUELNO

Otkrivamo koje brige narušavaju samopozdanje muškaraca, kao i čega se najviše stide.

Posmatrajući sa strane, reklo bi se da su u današnje doba muškarci izuzetno ostvareni: tu su poslovi iz snova, zarada koja ih prati, vežbaju više nego ikada i vode računa o svom telu, a tu je i veliki izbor lepih žena...a opet, muški ego izgleda krhkiji nego ikada, i mnoge muške nesigurnosti su potpuno isplivale na površinu. Štaviše, kao da stalno osećaju da nisu dovoljno dobri. Ovo vrlo brzo dovodi do smanjenja samopouzdanja kod muškarca, samosažaljenja, i vrlo brzo depresije ili bilo kog drugog destruktivnog ponašanja. Saznajte koje su to uobičajene nesigurnosti kod muškaraca i kako ih prevazići.

Foto: Pixabay.com

Visina

Biti visok je znak snage i autoriteta, pa je lako osećati se kao da ste „manji čovek“ ako ste prirodno niže visine. Previše je lako postati hiper-fokusiran na vašu visinu, i odmah primetiti koliko su svi ostali muškarci viši kada uđete u sobu. I nemoguće je imati istinsko samopouzdanje ako se stalno upoređujete sa drugim muškarcima. Ovo će samo hraniti nesigurnost i učiniti da sve više sumnjate u svoju vrednost. Takozvani “Napoleonov sindrom” je među najzastupljenijim muškim nesigurnostima. Niži muškarci ovaj problem najteže prihvataju u periodu puberteta kada se osećaju nesigurno. Dobra vest je da prema psihološkim istraživanjima, muškarci nižeg rasta imaju veće šanse za postizanjem uspeha. Takođe, ako trenirate i lepo oblikujete svoje telo, to će poboljšati vaš stav i samopouzdanje i automatski ćete izgledati viši.

Opadanje kose

Imati gustu i jaku kosu i kod muškaraca je znak je mladosti i privlačnosti, tako da je normalno da se osećate nesigurno kada počnete da ćelavite, naročito ako ste još relativno mladi. Uskoro jedina stvar koju počnete da primećujete je nedostatak kose. Gubitak kose kod velikog broja muškaraca izaziva osećaj neprijatnosti, što uglavnom prerasta u hroničnu nesigurnost. Za ovaj problem uzroci su geni ili hormoni, a prema istraživanjima, čak 70% muškaraca ima problem sa gubitkom kose.
Sve će to katastrofalno utiče i na samopouzdanje. Umesto što se upoređujete s drugim ljudima na osnovu vaše kose, setite se svojih drugih privalčnih osobina, stila, ko ste i šta zapravo radite u životu. I ne zaboravite da postoji veliki broj žena kojima su ćelavi muškarci izuzetno seksi!

Potencija

Foto: Pixabay.com

Ako niste sigurni u svoju sposobnost da imate dobar seks i zadovoljite žene u krevetu, kvalitet života
vam sigurno drastično može opasti. Iako ćete u ženskim razgovorima čuti da je većina muškaraca sebična u toku seksualnog odnosa, mogućnost da zadovolje partnerku je jedan od najčešćih muških briga

S druge strane, mnogo je verovatnije da se borite sa prevremenom ejakulacijom ili erektilnom disfunkcijom. Obe ove seksualne disfunkcije su u velikom broju slučajeva uzrokovane anksioznošću ili stilom života. A kada niste sigurni u vezi s seksom, verovatno ćete biti prilično uznemireni u trenucima koji vode do toga. Postizanje i održavanje erakcije znatno utiče na kvalitet seksualnog života. Srećom, na tržištu postoje prirodni preparati koji uspešno rešavaju ovaj problem, pa je izgubljenu seksualnu moć moguće vratiti. Afrička šljiva doprinosi postizanju i održavanju erekcije kod muškaraca, pomaže da se poboljša potencija, i uspešno rešava sve probleme sa prostatom.

Finansijska sigurnost

Foto: Pixabay.com

Jedan od čestih razloga zašto se muškarci osećaju inferiorno u odnosu na svoje partnerke jeste finansijska nestabilnost. Većina veruje da novac daje moć, pa u nedostatku istog, dolazi do frustracija.

Donošenje puno novca u kuću je primarna mera uspeha u našem društvu, pogotovo u pogledu muškaraca. Dakle, kada ne pravite puno novca, osećate se sramotno ili se stidite zbog toga.
Sa jedne strane, ne želite da drugi ljudi znaju, jer želite da pretpostavljaju da ste finansijski stabilni. Svi mi radimo. Svi želimo da se doživimo kao uspešni. Sa druge strane, plaćanje računa može biti vrlo stvarno i veoma bolno - izvor anksioznosti. Niko ne želi da brine o tome kako će plaćati sledeći račun.

Kombinacija pokušaja sakrivanja vaših finansijskih borbi i pokušaja da napravite dovoljno novca za opstanak, može oštetiti čak i samopouzdanje i samopoštovanje najjačeg čoveka.

Prvi koraci u prevazilaženju ovih nesigurnosti su :

1. Identifikujte vašu nesigurnost

2. Prihvatite je

3. Podelite svoju nesigurnost sa osobom od poverenja

Prihvatanjem sebe i kontinuiranim radom na sebi ćete vremenom prevazići svaku nesigurnost, i čak ih pretvoriti u vaš zaštitni znak i osobenost koja vam daje šarm i samopouzdanje. Stoga, dragi muškarci, prihvatite svoje nesigurnosti kao priliku za dalji rast i zasijajte novim sjajem jače nego ikada!

Promo

#Muškarac

'