AKTUELNO

Ona zna.

Nadimanje stomaka je veoma neprijatan osećaj, koji može biti uzrokovan brojnim razlozima od zdrvastvenih pa sve do izbora hrane koja se konzumira.

Ovaj problem ima i blogerka Mev Mejden, koja pati od policističnih jajnika koji dovode do nadimanja stomaka, kao i preosetljivosti.

Njene fotografije na kojima pokazuje svoj stomak pre i posle oticanja dopao se velikom broju ljudi zbog čega ona ima nebrojeno mnogo fanova. Svoje iskustvo podelila je sa svima u knjizi "Pobedite nadimanje" u kojoj je ispričala svoju priču i otkrila kako se ona ishranom i vežbanjem bori ptotiv nadimanja.

Uzroci problema.

Najčešći uzrok problema su namirnice koje se teško vare. Tu ubrajamo sledeće namirnice: paslulj, kupus, klice, brokoli karfiol. One izazivaju nadutost i gasove i zato ih treba jesti umereno.

Njena preporuka za ravan stomak.

Mejden savetuje da umesto ovih koristimo složene ugljene hidrate kao što je kinoa i slatki krompirumesto kuskusa i čipsa, papaju umesto lubenice i da pijemo bademovo mleko umesto kravljeg mleka. Savetuje da jedemo losos i smeđi pirinač, a da sami pravimo sladoled od banane i bademovog mleka.

Minimum vežbanja u toku dana, bar 10 do 15 minuta je takođe njena preporuka za ravan stomak.

#Stomak

#Zdravlje

#Žena

'